Autor: Logistikauudised.ee • 3. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn jõuab hübriidtranspordi alal Euroopas kümne juhtiva linna hulka

Trolliliin nr 9 asendatakse bussiliiniga nr 72, mida hakkavad teenindama hübriidbussid.
Autor: Heija-Liis Ristikvi
Tallinn jõuab tänavu mais Euroopa kümne juhtiva hübriidtranspordiga linna hulka, sest hübriide on üle kümnendiku Tallinna Linnatranspordi ASi bussidest, sõnas Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas.

Alates sellest kuust sõidab Tallinna tänavail 44 uut Volvo hübriidbussi, millega oleme hübriidmasinate osakaalult Euroopa tipus, ütles Taavi Aas. Tema sõnul säästavad hübriidmootoriga bussid võrreldes diiselbussidega paremini linnaõhku, võrreldes trollidega on nad aga võimekamad, paindlikumad ja lihtsamini hooldatavad.

Hübriidbussid asendavad ka eile kasutuselt võetud 9. trolliliini vanu trolle, mis pärast ligikaudu 30 teenistusaastat kaovad kasutuselt.

„Kui arvestame lisaks hübriidbussidele ka tegevusse jäävaid uuemaid Solarise trolle, siis oleme elektrilist ühistransporti kasutavate linnade hulgas tublid tegijad ja saame säästa linnaõhku,“ selgitas Aas. „Sajaprotsendiliselt elektril põhineva ühistranspordi puhul on aga praeguse tehnoloogia juures mõttekam panustada pigem trammidele.“

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077