Autor: Logistikauudised.ee • 3. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stena Line prognoosib kasvavat nõudlust kaubaveoteenuste järele Balti riikidest ja riikidesse

Uus parvlaev Travemünde–Liepāja: Stena Nordica
Autor: Stena Line
Stena Line suurendab sõitude arvu Liepāja ja Travemünde vahel ning jätkab Kesk-Euroopa transpordikoridori arendamist. Alates 31. märtsist sõidab Travemünde–Liepāja liinil ka parvlaev Stena Nordica, tagades tihedama ühenduse ja suurema transpordivõimsuse.

"Liiklus Balti riikidest Kesk-Euroopasse ja Skandinaaviasse on Stena Line jaoks strateegilise tähtsusega. Me prognoosime kasvavat nõudlust kaubaveoteenuste järele Balti riikidest ja riikidesse. Marsruut on arendamisel, et tugevdada meie positsiooni turul ning pakkuda klientidele kõrgetasemelist teenust,“ selgitas pressiteate vahendusel Erik Thulin, Läänemere põhjapiirkonna kaubandusdirektor.

Stena Nordica tehniline teave

Kogukaal: 24 206 t

Pikkus: 169,8 m

Laius: 24 m

Süvis: 6 m

Kiirus: 28 sõlme

Laevatüüp: Ro-pax

Sõiduautode mahutavus: 300 autot

Reisijate mahutavus: 450 inimest

Kandevõime: 1948 liinimeetrit

Veeskamine: 2000. aastal, Jaapanis

Mootorid: 2 × Wärtsilä 12V38/18V38

Stena Nordica hakkab sõitma Liepāja–Travemünde liinil koos parvlaevaga Urd; see väljus esimest korda 31. märtsil Travemünde sadamast Saksamaal. Edaspidi hakkab sel liinil kehtima Stena Line‘i uus liiklusgraafik 10 väljumisega nädalas Liepāja ja Travemünde vahel.

„Oleme nõutud laevandusettevõte ja meie peamine eesmärk on pakkuda kõigile kättesaadavaid ja usaldusväärseid teenuseid, luues pikaajalisi suhteid klientidega. Sel aastal alustasime kahe transpordikoridori väljaarendamist ja tugevdamist Läänemere piirkonnas: Liepāja on strateegiliselt valitud värav Kesk-Euroopasse ning Ventspils loomulik sild Skandinaaviasse," ütles Oskars Osis, Läänemere põhjapiirkonna kaubaveo müügijuht.

Stena Line on Rootsi firma, mille peakorter asub Göteborgis. Parvlaevad sõidavad 22 liinil ning ühendavad omavahel 10 riiki. Ettevõttel on rohkem kui 5500 töötajat ja 34 parvlaeva. Aastakäive ületab 12 miljardit Rootsi krooni; igal aastal veetakse 7 miljonit reisijat, 1,5 miljonit sõidukit ja 2 miljonit kaubaühikut. Lätis on Stena Line tegutsenud neli aastat.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077