15. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lumetorm räsis lennufirmade aktsiaid

Lumetorm Tallinnas
Autor: Andres Haabu
USA lennufirmade aktsiad kukkusid täna järsult, sest idarannikule jõudis lumetorm Stella, mis tekitas lennujaamades palju segadust, vahendab Äripäev USA väljaannet MarketWatch.

USAs on rohkem kui 6700 lendu tühistatud, selgub FlightAware’i andmetest. Ainuüksi New Yorgi piirkonnas on tühistatud 1400 lendu. Edasi on lükatud 3800 lendu.

Stella ei ole ainuke faktor, mis lennufirmade aktsiaid allapoole tirib. Mitmed suuremad lennufirmad on oma käibeprognoose vähendanud, sest veebruaris broneeriti üllatavalt vähe lende.

NYSE Arca Airline indeks on täna kukkunud 2,15 protsenti ning indeks jõudis kolme ja poole kuu madalaima tasemeni. Southwest Airlinesi aktsia odavnes 3 protsenti 52,88 dollarini. Lennufirma aktsia on kukkunud juba seitse päeva järjest – viimati juhtus nii 2011. aasta juulis. Southwest oli sunnitud katkestama 918 lendu, mis on 22 protsenti kõigist reisidest, selgub FlightAware andmetest.

American Airlines odavnes 2,4 protsenti ning ettevõte tühistas 23 protsenti lendudest. JetBlue Airways Corp pidi tühistama lausa 64 protsenti lendudest, mis viis aktsia 2,1protsendilisse langusesse. United Airlinesi aktsia odavnes aga 4,7 protsenti.

Autor: Äripaev

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077