Autor: Marta Jaakson • 20. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siff tegi Kirjanenile uue laohoone

Raul Kirjaneni (vasakul) suurosalusega ettevõte Graanul Invest hõivab 80 protsenti Endel Siffi uuest laohoonest.
Foto: Raul Mee
Endel Siff avas Bekkeri sadama uue puisteainete laokompleksi, millest saab Graanul Investi ekspordikeskus Eestis.

Graanul Investi juht ja suuromanik Raul Kirjanen sai kompleksi avamisel Siffilt muu hulgas juubeliõnnitlused ja kingituseks väikese Bekkeri laohoone maketi. Kirjanen vastas tänuavaldusega koostöö eest.

Bekkeri sadama uus laohoone saab Kirjaneni sõnul olema Graanul Investi peamine Eesti ekspordiladu. Lao kogumahust vallutabki Graanul Invest umbes 80 protsenti. Graanul Investi põhiterminal jääb Eesti kõrgete kütuseaktsiiside tõttu siiski Riiga. Kirjanen nentis, et kui kütuseaktsiisidele lisandub veel kardetud raskeveokimaks, tuleb kogu eksporditegevus suunata Riia terminali.

 

Bekkeri sadam  on Eesti suurim erakapitalil põhinev puiste- ja generaalkaupade käitlemisele spetsialiseerunud sadam. 

Tallinna Bekkeri Sadam OÜ eelmise aasta käive oli 3,9 miljonit eurot ning kasum 575 tuhat eurot. Sadam annab tööd 40 inimesele.

 

Lisaks Graanul Investile hakkavad oma kaupadega Bekkeri sadama uues laohoones toimetama Rudus, Ruu Kivi ja CF & S Estonia. 

Tallinna Bekkeri Sadam OÜ juhatuse liikme ja suuromaniku Siffi sõnul investeeriti uue laokompleksi ja ladustamisplatside rajamiseks 1,5 miljonit eurot.

Heas tujus Siff eelistas täna hoone pidulikul avamisel šampanjale apelsinimahla ning rääkis joovastusega, et lisaks töisele väljundile on Bekkeri sadamal maaliline vaade Rocca al Marele, kuhu sageli eksivad ära ka metsaloomad. Siff rääkis, et sadama haljasalal elab kolm jänest, kellest üks tundub olevat abielus kassiga.

Kuigi Bekkeri sadama tulevikuplaanid on Siffi sõnul grandioossed, ei olevat veel võimalik neist rääkida. Küll aga on Bekkeri sadam alustanud kaide rekonstrueerimise ja akvatooriumi süvendamise ettevalmistamist, et tagada võimekus ka 30 000 tonnini ulatuva veeväljasurvega laevade teenindamiseks.

Pilte uue terminali avamisest vaata Äripäevast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077