• 21.10.15, 11:18
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Jetoili aktsionäril kuriteokahtlus

Jetoili nõukokku ja omanikeringi kuuluvat Lembit Eespäeva kahtlustatakse u 1,7 miljoni euro riigilt väljapetmise katses koos veel kolme isikuga.
Jetoili aktsionär Lembit Eespäev
  • Jetoili aktsionär Lembit Eespäev Foto: Indrek Susi
Eespäev eitab kategooriliselt pettuse katset ja vannub, et ei ole ühtki lepingut võltsinud ega valeandmeid esitanud, vahendab Ärileht.
Eespäev on JetCapitali – see on Jetoili omanikfirma – kaudu üks omanikest ja ainus juhatuse liige OÜs Oil Tech, kes esitas keskkonnauuringute keskusele (KIK) rahataotluse, et arendada ja ehitada välja seade, millega saaks raske kütteõli jäätmetest toota toorbensiini ja -diislikütust.
Taotlust ei rahuldatud ning mitterahuldatud taotluse vastu hakkasid huvi tundma keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo ja riigiprokuratuur. Kriminaalmenetlust alustati mullu aprillis, praeguseks on uurimine lõpule viidud ja kriminaalasja materjalid kahtlusaluste kaitsjatele tutvumiseks edastatud. Loe pikemalt Ärilehest.
Autor: Äripaev

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 11:27
Autoliising on minevik: kuidas saada ettevõtte autokulud kontrolli alla
Ettevõtte äritegevuseks vajalikud sõidukid soetatakse enamasti liisinguga, mida finantseerib üldjuhul pank. Sellega kaasnevad sõidukite korralised hooldused, rehvivahetused ja kindlustusjuhtumite puhul ka hulganisti asjaajamist. Selline sõidukipargi haldamise viis on ettevõtte jaoks märkimisväärse ajakuluga, eriti kui sõidukeid on rohkem.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele