Autor: Tanel Raig • 18. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air kasvatas reisijate arvu

Aprillis suurenes Estonian Airi reisijate arv 8,7 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kokku lendas lennufirmaga aprillis 46 089 reisijat. 

Käesoleva aasta esimese nelja kuuga reisis Estonian Airiga ühtekokku 160 020 reisijat, sh regulaarlendudel 156 201. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes reisijate arv regulaarlendudel 4,4 protsenti.

 „Aprillikuu tulemusi mõjutasid positiivselt suvesihtkohade tavapärasest varasem taasavamine (märtsis ja aprillis) ning suurenenud piletimüük välisturgudel,“ lausus Indrek Randveer, Estonian Airi juhatuse liige. „Enim nõutud sihtkohad aprillis olid Kopenhaagen, Oslo, Amsterdam ja Stockholm ning suvesihtkohtadest Berliin, Pariis ja Viin.“ Lisaks otselendudele pakub Estonian Air koostöös partnerlennufirmadega jätkulende enam kui 280 sihtkohta. Näiteks on Stockholmi Arlanda, Kopenhaageni ja Amsterdami lennujaamad tähtsad transiitlennujaamad, mis pakuvad väga häid edasilennu võimalusi üle terve maailma. Aprillis lendasid Estonian Airi kliendid Amsterdami kaudu 142 sihtkohta , millest kõige populaarsemad olid New York, Lissabon ja Glasgow. Kopenhaagenist lennati 72 sihtkohta, neist kõige populaarsemad olid London, Luxembourg ja Doha. Esimesel neljal kuul toimus 3712 lendu, mida on 12,6 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Aprillis toimus 1083 lendu, mida on eelmise aastaga võrreldes 12,3 protsenti rohkem. Esimesel neljal kuul oli Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent 98,3 protsenti ja lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) 90,9 protsenti. Aprillis olid vastavad numbrid 97,9% ja 85,8%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077