• 13.06.14, 16:21
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Juhan Parts: minister Palo hämab

Majandusminister Urve Palo põhjendas eilset parvlaevade ostmise otsusest loobumist sellega, et kaks aastat on võib olla liiga lühike aeg nelja laeva ostmiseks või ehitamiseks. Endine majandusminister Juhan Parts aga ütles, et riik saaks parvlaevad kätte ka kuuga, vahendas ERR uudisteportaal.
„2,5 aastat on üsna piisav aeg, sest meie valitsuse plaan oli teha hange ostmiseks või ehitamiseks ja kui oleks hankele tulnud ka ostupakkumisi - ja tõenäoliselt oleks tulnud -, siis ei oleks üldse mingit ajaprobleemi. Riigil oleks kuu ajaga need vajalikud laevad olemas ja neljas laev tuleks Hiiumaale ehitada. See aja jutt on lihtsalt tanki pandud ministri katse hämada,“ rääkis Parts.
Tallinna Sadamale hankel osalemise kohustuse taga võib Partsi sõnul olla midagi hämarat. „See on täielik rumalus. Millega see Tallinna Sadam seal hankel osaleb? Tal on ju vaja laevu. Arvan, et see on hämamiseks mõeldud punkt," rääkis endine minister.
Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.
Autor: aripaev. ee

Seotud lood

Uudised
  • 13.06.14, 12:44
Holsmer praamihankest: keegi pole kedagi survestanud
Tallinna Sadama nõukogu liige Remo Holmser ei kinnita kahtlust, et majandus- ja taristuministrit Urve Palot survestati praamihanke osas meelt muutma.
Uudised
  • 13.06.14, 00:40
Palo teeb hanke parvlaevade operaatori leidmiseks
Valitsus otsustas, et majandusministeerium kuulutab välja parvlaevade opereerimise hanke mandri ja saarte vahel
Uudised
  • 16.06.14, 23:04
Tallinna Sadama nõukogu kinnitas praamihankel osalemise
 Tallinna Sadam nõukogu kinnitas täna saarte ja mandri vahelise parvlaevaliikluse riigihankel osalemise, andis juhatusele ülesande soetada või ehitada vajalikud
  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 11:27
Autoliising on minevik: kuidas saada ettevõtte autokulud kontrolli alla
Ettevõtte äritegevuseks vajalikud sõidukid soetatakse enamasti liisinguga, mida finantseerib üldjuhul pank. Sellega kaasnevad sõidukite korralised hooldused, rehvivahetused ja kindlustusjuhtumite puhul ka hulganisti asjaajamist. Selline sõidukipargi haldamise viis on ettevõtte jaoks märkimisväärse ajakuluga, eriti kui sõidukeid on rohkem.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele