Autor: Indrek Kald • 12. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektriautode ostu toetatakse ka pärast 2014. aastat

Valitsus toetas täna eelnõud, mille järgi saab keskkonnasäästlike elektriautode ostu toetada vahendite jätkumisel varem kavandatust aasta kauem - 2015. aasta lõpuni.

"Nagu Eestis kombeks, paistab ka elektriautode ostmisega olevat nii, et esmalt ei saa vedama, siis ei saa enam pidama. Esialgsest umbusust ollakse Eestis üle saadud ja viimaste kuude andmed kinnitavad, et järjest rohkem eelistatakse autode ostmisel vaikset ja rahakotti säästvat elektriautot," kommenteeris keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Lisaks väljamakseperioodi pikendamisele võimaldatakse Kredexil kanda elektriautode soetamise järeltegevuste, kiirlaadimisteenuse ning lühirenditeenuse osutamisega seonduvaid kulusid kuni 2020. aastani. Lepingu muudatus võimaldab kokkuleppega saadud raha kasutada maksimaalses ulatuses, et saavutada CO2 emissiooni vähendamist ning tõsta taastuvenergia osakaalu transpordisektoris.

Kredexi kinnitusel on huvi elektriautode üle jätkuvalt suur, näiteks aprillis tuli 47 ja mais 42 taotlust. Kokku on kolme aasta jooksul toetust eraldatud 447 auto ostuks 7,4 miljonit eurot. Populaarseim elektri jõul sõitev auto on Nissan Leaf, mida on Kredexi abil soetatud 249. Tänaseks on üle Eesti paigaldatud 163 kiirlaadijat, mida kasutatakse keskmiselt 4600 korda kuus.

Eesti elektromobiilsuse programm ELMO on valitsuse ja Jaapani Mitsubishi koostöös käivitatud programm energiatõhusate ja keskkonnasäästlike elektriautode ja laetavate hübriidide kasutusele võtmise toetamiseks. Programmi viivad ellu majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, sotsiaalministeerium ja KredEx.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077