Autor: Tanel Raig • 16. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikapataljoni vahekokkuvõte Kevadtormist – 1000 euroalust ja 117 000 liitrit kütust

Kaitseväe logistikakeskus lõpetas suurõppuse Kevadtorm raames logistilise operatsiooni, millega toimetati lahingüksustele ligi 1000 euroalust kaupa ja üle 117 000 liitri kütust.

Õppuse lahingtegevuse faasi ettevalmistuste raames vedas logistikakeskuse logistikapataljon oma tsentraalsetest ladudest kõikjal õppuste alal paiknevatele lahingüksustele üle 500 euroaluse toitu, 80 euroalust erinevat sõdurivarustust, üle 200 euroaluse laskemoona, üle 200 euroaluse puitu ning mitukümmend sõidukit. Samuti väljastati lahingüksustele ligi 113000 liitrit diiselkütust ja 4500 liitrit bensiini. Logistikapataljoni poolt lahingüksustele üle antud varustuse ja materjalide jagamise eest vastutavad nüüd üksuste enda logistikud. Samas jätkab logistikapataljon kuni õppuse lõpuni lahingüksuste varude pidevat täiendamist. "Logistikud on andnud endast parima, et Kevadtormil võiks alata lahingtegevuse etapp. See, et varustus ja materjalid jõudsid õigel ajal õigesse kohta näitab, et meie logistikapataljoni tegevväelastest planeerijad ning ajateenijatest transportijad on igati oma ülesannete kõrgusel," ütles logistikakeskuse ülem kolonelleitnant Kalev Koidumäe.

"Nii nagu Kevadtorm algas sõjaväelogistikutele kõige varem, nii ka lõpeb õppus meile kõige hiljem. Piltlikult öeldes kui ülejäänud võitlejad pääsevad pärast õppust puhkusele, siis meie hakkame hooldama ja ladustama õppusel enam kui 5000 kaitseväelase ja kaitseliitlase poolt kasutatud varustust ja tehnikat. Planeerimine selles osas on juba alanud," ütles Koidumäe.

Logistikakeskus toetab Kevadtormi ajal kaitseväe üksusi varustuse, materjalide, remondi-, meditsiini- ja hooldusteenuste, toitlustamise ning infrastruktuuriga. Samal ajal harjutavad sõjaväelogistikud logistiliste operatsioonide planeerimist ja juhtimist ning koostööd sõja olukorras riigiasutuste ning eraettevõtjatest lepingupartneritega. Samuti hinnatakse õppusel, kuidas logistikapataljon planeerib ja viib läbi varustusoperatsioone ning kasutab erinevates olukordades oma allüksuste transpordi-, remondi- ja toitlustusvõimekusi.

Kevadtormi ajal asub logistikakeskuse staap ligi 70 kaitseväelasega Pärnu lähedal Eametsas ning enam kui 250 kaitseväelasega logistikapataljon paikneb Kilingi-Nõmmel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077