Autor: Tanel Raig • 23. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VAATA, millised Eesti ettevõtted osalevad TransRussial

Sellel nädalal toimuvad Moskva regiooni tähtsaimal transpordimessil TransRussia osalevad Eesti ettevõtted ühisstendidega.

Sarnaselt eelmistele aastatele on Eesti esindatud TransRussial ühise rahvusstendiga. Eesti stendis on esindatud Tallinna Sadam, Sillamäe Sadam, Paldiski Põhjasadam, Eesti Raudtee, EVR Cargo, Spacecom, Contimer, E.R.S., RRK, Alekon Cargo, CF&S, Petromaks Spediitori AS, Intopex Forward, Proline Trans ning Eesti Logistika ja Transiidi Assotsiatsioon. Ühisstendiga osaletakse, kuna kaubaveoturul ei konkureeri omavahel mitte üksikud äriühingud, vaid transiidikoridorid. Seetõttu on oluline pakkuda klientidele tervikteenust.

Eesti Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhatuse esimehe Andres Valgeristi sõnul on väga hea, et Eestis on mõistetud logistikasektori tähtsust ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetab Eesti äriühingute osalemist välismessidel. “Käesoleval aastal on eelmiste aastatega võrreldes suurenenud nii stendi enda pindala kui ka sellel osalevate ning esindatud äriühingute arv,” lisas Valgerist.

Messil osalemist kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest, samuti kaasrahastab projekti Tallinna Ettevõtlusamet.

Koos oma partneritega ehitas messile oma stendi ka Transiidikeskuse AS. Stendi kaasati kolm partnerettevõtet - ekspediitorettevõtted Logitrans Consult ja Contimer ning IKT ettevõte Cone Center.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on Moskvas kohal kõik sadama olulisemad koostööpartnerid ning mitte üksnes Venemaalt. “Meile on äärmiselt oluline osaleda TransRussia foorumil, et kinnitada valmisolekut partneritega koostööd teha ning pakkuda uusi koostöövõimalusi,” lausus Eesti ettevõtjate osalemist kommenteerides Kaljurand.

Eesti riigile kuuluva raudtee-kaubaveoettevõtte EVR Cargo juhatuse esimehe Ahto Altjõe sõnul ootavad Eesti äriühingud messil osalemisest kinnitust juba olemasoleva koostöö jätkamisele ning samuti uute heade tulevikuväljavaadetega kontaktide loomist. “Oleme huvitatud TransRussia messil uute kontaktide leidmisest ning lepingute sõlmimisest, et tuua Eestisse uusi kaubavooge - eriti just raudteele. Eriti oleme huvitatud mahukaupadest, konteineritest, masinatest ja seadmetest,” märkis Altjõe.

TransRussia messi raames toimub ka konverents, kus Eesti võimalusi kaubavedude ja käitlemise osas tutvustavad Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand, Sillamäe Sadama kommertsdirektor Andrei Birov ja Bominflot Estonia tegevdirektor Anatoli Belov.

Rahvusvaheline foorum TransRussia 2014 toimub Moskvas 22. kuni 25. aprillini Crocus Expo messikeskuses. TransRussia mess toimub igal aastal ning on piirkonna olulisim kohtumisüritus, kuhu tulevad kokku Venemaa, SRÜ riikide ja Baltimaade transpordisektori esindajad alates meresadamatest, raudteedest ja ekspediitoritest kuni transpordiprotsessi tagava IT ja kaubakäitlemisseadmeteni välja.

Möödunud aastal osales messil TransRussia 543 äriühingut ja 31 riiki. Kokku külastas messi 24 677 osalejat 53st riigist ning 70st Venemaa regioonist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077