Autor: Indrek Kald • 4. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskuse kümne kuu konteinerikäive kasvas 11 %

Selle aasta kümne kuuga käitles Transiidikeskuse konteinerterminal 11% enam kaupu kui möödunud aastal.

Kokku läbis kümne kuuga terminali 212 672 TEUd (20jalase konteineri tingühik). Oktoobris käitles terminal 22 749 TEUd, mis on 21% enam kui mullu samal ajal.

Möödunud aasta 12. oktoobril saadeti Transiidikeskuse terminalist teele esimene täisrong Mitsubishi varuosadega Kaluuga koostetehasesse. Möödunud nädalal läks samas suunas sajas konteinerrong.

“Selline mahtude kasv aasta lõpus kinnitab, et meie käimasolev terminali laiendamine, ning eriti raudteevõimsuste kasvatamine, on igati vajalik ning õigeaegne. Rongide arv, sealhulgas ka teistesse sihtkohtadesse, kasvab lähikuudel veelgi," kommenteeris Transiidikeskuse juht Erik Laidvee pressiteates.

Ettevõtte teatel paistab hooajalistes majandustulemustes silma üldkaubaterminali kaubamahtude mitmekordne suurenemine.

"See on seotud eekätt puistekauba koguste suurenemisega, kuid mitu uut projekti tükikauba osas on käivitumas. Edasise kasvu osas on kindlasti võimalik ka valitsusel kaasa aidata – seda nii Venemaa suunaliste raudteeveoplaanide kui ka NATO transiitkauba pärast konkureerimisel. Kohtume nendel teemadel peatselt ka riigikogu transiidi ja logistika toetusgrupiga," sõnas Laidvee.

Transiidikeskuse terminalide kümne kuu kaubakäive kokku oli 2,28 miljonit tonni.

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteiner- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077