Autor: Tanel Raig • 30. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TNT eksjuht koolitab logistikameeskonna juhtimist

TNT Eesti eksjuht ja praegune juhtimiskoolitaja Asko Talu juhib 30. oktoobril logistikameeskonna tulemuslikkust tõstvat koolitusseminari. Oma kogemusi jagavad edukate logistikaettevõtete juhid.

Logistikauudiste seminarid võtavad esmakordselt vaatluse alla inimeste juhtimise logistikaettevõttes. Seminar/koolituspäeva juhib endine TNT Eesti juht ja tänane juhtimiskoolitaja Asko Talu. Hommikuse koolitusloenguga „Kuidas panna meeskond tulemuslikumalt tööle“ annab Talu nõuandeid, kuidas luua ettevõttes töötajate arengut võimaldav ja motiveeriv keskkond. Päeva teises pooles räägivad edukate logistikaettevõtete juhid, kuidas on neil õnnestunud praktikas töötajate motiveerimine ja juhtimine.

TNT on viimastel aastatel olnud tükeldamiste ja müügiobjekt. Alles eelmise aasta lõpus olid TNT omanikud lähedal ettevõtte müügile UPSile, mis Euroopa konkurentsiameti vastuseisu tõttu lõpuks katki jäi. Ettevõttele tähendas see aga kolmveerand aastat seisakut arengus. Samal ajal pidid edukas TNT Eesti üksuses jätkama inimesed tööd sama innustatuna kui varem. TNT Eesti müügi- ja turundusjuht Andrus Liivand räägib, kuidas säilitada ja arendada meeskonda ettevõttele keerulisel ajal.

Elmer Maas on juhtimiskogemusega Läti ettevõtetest Laima ja Gutta. Viimased 6 aastat on Maas aga juhtinud ühte kiireimini arenevat Eesti logistikaettevõtet Via 3L. Maas on demokraatliku juhtimisstiiliga liider, kelle põhimõte on anda inimestele otsustamise vabadust igal tasandil. See on toiminud. Vähemalt juhtkonnad tasandil on 12 aastat tegutsenud ettevõtte töötajate keskmine staaž üle 10 aasta. Elmer Maas räägib oma kogemusest, mis hoiab töötajaid logistikaettevõttes.

Eesti suuremate autotranspordiettevõtete hulka kuuluv AS Lajos on olnud pidevas muutuste protsessis – laienetud on Läti ja Leedu turule, osteti kolimisfirma KLG. Lajosi juhatuse liige Lauri Pärna räägib, kuidas kaasata ja juhtida töötajaid autotranspordifirmas, mis on pidevas muutuses.

Seminar/koolituse päeva lõpetab Asko Talu töötuba töötajate juhtimiseks, motiveerimiseks ja kaasamiseks praktikas. Eesmärk on kirja panna sammud, mida töötoas osaleja oma töötajatega seoses plaanib tegema/muutma hakata. Nendest sammudest kujuneb plaan, mis aitab ettevalmistada väiksemaid-suuremaid muutusi, mida võib ettevõttes juba  järgmisel päeval hakata ellu viima.

Seminar/koolitusele „Kuidas juhtida, kaasata, motiveerida logistikaettevõtte meeskonda“ saab registreeruda SIIN.

Kuni 28. oktoobrini on võimalik seminar/koolitusele registreeruda soodushinnaga 179 eurot (käibemaksuga 214,8 eurot). Täishind 229 eurot (käibemaksuga 274,8 eurot).

Päevakava30. oktoober 2013

Kuidas juhtida, kaasata, motiveerida  logistikaettevõtte meeskonda

Meriton Grand Conference & SPA Hotell, Paldiski mnt 4, Tallinn

10:00-10:30  Registreerimine ja hommikukohv

10:30-12:00 Kuidas panna meeskond tulemuslikumalt tööle, juhtimiskoolitaja Asko Talu

JUHTIMISKOOLITUS

12:00-13:00 Lõuna

KOGEMUSLOOD TNT Express Worldwide müügi- ja turundusjuht  Andrus Liivand  VIA 3L juhataja Elmer Maas, AS Lajos juhatuse liige Lauri Pärna

13:00-13:30 Kuidas säilitada ja arendada võidukat meeskonda – TNT Eesti kogemus,

13:30-14:00 Mis hoiab töötajaid logistikaettevõttes – 12 aastase ettevõtte kogemuslugu, kus töötajate keskmine tööstaaž 10 aastat,

14:00-14:30 Kuidas juhtida muutustes autotranspordiettevõtte meeskonda

14:30-15:00 Kohvipaus

TÖÖTUBA juhtimiskoolitaja  Asko Talu

15:00-16:00 Töötuba: töötajate juhtimine, motiveerimine ja kaasamine praktikas,

16:00-16:05  Päeva kokkuvõte ja lõpetamine

Osalejad:

Aivo Tamm, Smarten Logistics

Andrus Liivand, TNT Express WorldwideAndrus Põder, Eesti PagarAsko TaluElmer Maas, VIA 3LEneken Paimets, Ahren TransportEvert Puuleht, M.V.WoolHärmo Põlluvee, Ragn-SellsJanis Kaubi, Tallinna Bekkeri SadamIndrek Eirand, Smarten LogisticsKaido Kokk, SchenkerKertu Karner, ÄripäevLauri Pärna, LajosLiina Lilleniit, ÄripäevMarek Aigro, Prisma PeremarketMerike Tenso, Cristella VTMika Happonen, Transpoint International (EST)Priit Mägi, Greencarrier Freight Service EstoniaRaido Luuk, Cristella VTRaimu Aas, KaubaekspressRaivo Roolaid, NEFAB PackagingTaavi Välisson, Kopra TransportTaivo Torrop, Smarten LogisticsTanel Raig, Äripäev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077