Tarcona omanikfirma sai Vene pankadelt rahasüsti

Eestiga seotud Venemaa miljardäri Gennadi Timtšenko firma Gunvor vabastas pankade abiga Ust-Luuga terminali alla pandud raha. Guvnor on maailma suuruselt viies sõltumatu kütusekaupleja, kelle üks osa, AS Tarcona tegutseb Tallinnas.

2008. aastast Ust-Luuga naftaterminali omav Guvnor Group vabastas veidi omavahendeid ja sõlmis pankadega 675 miljoni dollarilise lepingu projekti finantseerimiseks. Grupi sõnul oli terminali projekt finantseeritud liialt omavahenditest, kirjutas Bloomberg.

Laenusoove esitati enam kui 1,3 miljardi dollari eest ning laenu tähtaeg jäi viie ja kümne aasta vahele.

Timtšenko äriimpeeriumi oluline osa, logistikafirma Tarcona raamatupidamine ja IT-tugi asuvad Tallinnas Tornimäe kaksikmajas. Tarcona korraldab nafta ja naftatoodete liikumist SRÜ riikides, Euroopas ja Ameerikas. Kontserni teine teenuste üksus on Amsterdamis.

Tornimäe ärikeskuses tegutsev AS Tarcona osutab nafta ja naftasaaduste logistikateenust ning võitis aasta eest Äripäeva parimate palgamaksjate TOPi. Kui 2011. aastal oli Tarcona keskmine palgakulu töötaja kohta 4277 eurot, siis möödunud aastal 4185 eurot kuus. See on enam-vähem sama palju kui peaminister Andrus Ansipil, kes teenis 2011. aastal keskmiselt 4063 eurot kuus.

Autor: aripaev. ee

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee