Autor: Tanel Raig • 1. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PILTUUDIS: Köisraudtee Eesti kaevandustes saadeti ajalukku

Eesti Energia sulges Viru kaevanduse, millega lõppes Eesti kaevandusajaloos periood, kus kaevureid veeti kaevandusse ainulaadse köisraudteega.

Kui põlevkivi transporditi Viru kaevanduses rööbastel, siis kaevureid veeti kaevandusse köisraudteel. Viru kaevanduse sulgemise järel taolist köisraudtee Eesti kaevandustes enam kasutusel ei ole. Eesti Energia teises allmaakaevanduses, Estonia kaevanduses, kasutatakse allmaatranspordiks selleks spetsiaalselt kohandatud sõidukeid. Tänu neile jõuavad kaevurid töökohta oluliselt kiiremini ning saavad tööpäevast rohkem aega pühendada tööle.

Viru kaevandus oli töös 48 aastat, mille jooksul toodeti seal 80,5 miljonit tonni kaubapõlevkivi.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077