Autor: Tanel Raig • 7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD laiendab Pakipoodide võrgustiku üle Baltikumi

Rahvusvahelise pakiveo ja kullerteenuse osutaja DPD laiendab Pakipoodide võrgustiku Leetu, millega Baltikumi e-poed saavad võimaluse saata oma klientide kaupu nii Eesti, Läti kui ka Leedu Pakipoodidesse.

Leedus avatakse esimesed 36 Pakipoodi mai kuu jooksul. Aasta lõpuks suurendatakse Leedus Pakipoodide arvu sajani. Esialgu avatakse Vilniuses 19, Kaunases 7, Klaipedas 4, Panevežys 3 ja Šiauliais 2 Pakipoodi.Lätis avati esimesed Pakipoed 2012. aastal ja ka Eestis suurendati käesoleva aasta veebruaris Pakipoodide arvu.

Senini on e-poed saanud DPD-ga saata kaupu samas riigis asuvasse DPD Pakipoodi või uksest-ukseni kulleriga teises riigis asuvale aadressile. Leedu liitumisega loodi ühtne süsteem, mis võimaldab e-poodidel saata oma poest tellitud kaupu ka teistes Balti riikides asuvatesse Pakipoodidesse. Baltikumi suurima LEGO valikuga e-poe, Klotsipood.ee tegevjuhi Erki Kuke sõnul on nende e-poe Läti ja Leedu kliendid toonud negatiivsena välja transpordivalikute vähesuse ning transpordi üsna kõrge hinna, mis muudab väikeste tellimuste ostmise veebipoest mitte nii kasulikuks: “Koos DPD ja Pakipoega loodame sellele probleemile leevendust ning ootame, et meie Läti ja Leedu käive selle arvelt uuele kasvule pöördub. Pean pakipoe rahvusvahelise võrgustiku olemasolu ja loogikat ka meie majasisese tegevuse efektiivsuse koha pealt positiivseks, kuna pakid saab üle anda samale DPD kullerile, kes meid niigi igapäev külastab.”

DPD on üks suurimaid ettevõttelt-eraisikule suunatud kullerteenuse pakkujaid Euroopas ja Pakipoed moodustavad olulise osa DPD pakutavatest ettevõttelt-eraisikule suunatud teenustest. Praegu on Lätis avatud 104 ja Eestis 36 Pakipoodi, koos mai kuus Leedus avatavatega saab Baltikumis olema 176 Pakipoodi. Pakipoed asuvad sageli külastatavates kohtades paiknevate partnerettevõtete esindustes.

Tulenevalt järjest suurenevast eraklientidele saadetavate pakkide mahtust on DPD-l tulevikus kavas kõikides Balti riikides Pakipoodide arvu veelgi suurendada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077