Autor: Kadri Jakobson • 15. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei uurib auto varuosamüüja võimalikku kelmust

Politsei alustas kriminaalmenetlust kelmuse paragrahvi alusel autovaruosi müüva firma Chem Brokers Eesti suhtes. Uurimine sai alguse politseisse pöördunud petta saanud klientidest, kes maksid küll raha, kuid kaupa ei saanud.

Politsei- ja piirivalveamet hoiatab oma Facebooki kontol inimesi selle firma eest ning soovitab kuni uurimise lõpuni hoiduda sellele ettevõttele ettemaksete tegemisest.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul on politseisse avalduse kirjutanud alla kümne inimese.

„Summad jäävad paarisaja ja mõne tuhande euro vahele. Menetlust alustati kelmust käsitleva paragrahvi alusel,” lausus Kahro.

Politsei- ja piirivalveameti Facebooki lehel hoiatatakse inimesi ning soovitatakse kuni uurimise lõpuni ettemakseid firmale mitte teha.

„Oleme sel nädalal saanud mitmeid avaldusi inimestelt, kes on veebis vahendaja kaudu autovaruosi tellinud ning saanud arve firmalt Chem Brokers Eesti OÜ,” teatab politsei- ja piirivalveamet. „Kliendid on tasunud arve ettemaksuna, kuid kaupa ei ole nad saanud. Politsei on algatanud kriminaalmenetluse, et selgitada välja tehingute asjaolud. Kuna avaldusi tuleb juurde, oleme otsustanud inimesi hoiatada ning soovitame vähemalt uurimise lõpuni hoiduda ettemaksete tegemisest selle ettevõtte kontole.”

Chem Brokers Eesti eest hoitavad ka mitmed foorumid.

„Telefonid on kõik väljas/suunatud. Ise sain 160 euriga petta. Pettasaanuid on päris palju, tuleb loota, et politsei midagi ette võtab. On ka avaldused politseisse esitatud, sh ka minu poolt,” hoiatab üks pettasaanu.

Praegu on firma kodulehel www.cbeosad.ee üleval kiri: CBE autoosad vabandab oma klientide ees, kuna viimane tarne venis. Probleem saab lahendatud lähipäevil. Küsimuste korral vastame meelsasti.

Volkswageni huviklubi foorumis on kirjutanud ka Chem Brokers Eesti juhatuse liikmed, kus nad väidavad, et tekkinud olukorras pole süüdi nemad (Caspar Seitam ja Caspar Kask), vaid hoopis firma uus omanik.

„Nimed Caspar Seitam ja Caspar Kask ei ole kindlasti antud asja taga. Antud asja taga on Marek Petrov ja Denis Presnetsov. Nemad võtsid ettevõtte üle ja lootsid ilmselt kiirelt rikastuda. Antud tegevusega on nad tekitanud suure kaose. Kontaktnumbrid ei vasta ja inimesed on nagu maamuna pealt kadunud. Tegelikult, nagu rik.ee avaldab, on ettevõte Chem Brokers Eesti tegevusaldkond hoopis teine. Ettevõte on uute omanike valduses juba jaanuarikuust saati. Asjaga tegeleb politsei ja las nemad teevad oma tööd. Ma arvan, et see, kui igaüks enda juurdluse läbi viib, teeb asja ainult hullemaks ja lõpuks solgib ka teiste võimalused ära õiglasele lõpplahendusele. Otsime ka ise taga Marekit ja Denissi, kuna see, kui inimesed nii käituvad, peab saama karistatud. Lisaks sellele on siin ikkagi mängus ka eelmiste omanike maine. Loodan, et see olukord laheneb kiiresti. Ettevõtte endiste omanikega kontakti otsimine ei vii teid eriti kaugele, kuna ka meie otsime neid taga. Kogu informatsiooni, mis me saame, anname üle juurdlust läbi viivatele inimestele,” kirjutavad endised juhatuse liikmed foorumis.

Chem Brokers Eesti on üsna uus firma, registreeritud alles mullu 23. oktoobril. Kuni 21. jaanuarini oli firma aadressiks märgitud Maardu, Altmetsa tee 10, praegu on firma aadressiks Altmetsa tee 1.

Firma põhitegevusalaks on märgitud kütuste, maakide, metallide ja tööstuskemikaalide vahendamine. Firma asutasid Caspar Kask ja Caspar Seitam, mõlemad mehed olid kuni 21. jaanuarini juhatuse liikmed ja kuni 7. veebruarini ka ettevõtte omanikud.

Pärast neid on omanikuks saanud Mari-Ann Midt, juhatuse liige on Denis Presnetsov.

Ükski äriregistris antud ettevõtte mobiiltelefon täna ei vastanud, ühele numbrile vastas Casparite asemel hoopis keegi Martin.

Caspar Seitamiga on seotud aga rohkem firmasid, näiteks on ta osanik Autvärv OÜs ja Efekt Auto OÜs, lisaks on ta juhatuse liige Autrem Autos, mille omanik on Kroonitakso üks osanik Jaak Seitam. Ka tema telefon ei vastanud.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077