Autor: Indrek Kald • 8. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti logistikafirmad otsivad koos Indiast uusi kliente

Eesti logistikaklastri liikmed külastavad järgmisel nädalal Indiat ja Sri Lankat, et luua kontakte sealsete kaubandusfirmadega ning tutvustada Eestit kui väravat 300 miljoni ostujõulise elanikuga turgudele.

Klastri juhtivpartneri Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhi Andres Valgeristi sõnul on töö India suunal käinud üle aasta, eelkõige tänu arengufondi koostatud Eesti-India majandusvõimaluste seireraportile.

"Tänu põhjalikule eeltööle saame Indiasse minna väga selgete sõnumitega väga konkreetsetele sihtrühmadele, mis peaks oluliselt parandama Eesti positsiooni Aasia ettevõtjate jaoks väravana Euroopa ning Venemaa sihtturgudele," märkis ta.

Neli päeva kestva ametliku visiidi käigus kohtutakse mõlemas riigis sealsete kaubandusorganisatsioonidega, esitletakse Eesti logistikaklastri ühiseid pakkumisi ning arendatakse kontakte kohalike ettevõtjatega.

New Delhis toimuvad äriseminarid koostöös India kaubanduskodade organisatsiooni ning eksportööride föderatsiooni liikmetega. Colombos on ühisseminarid Sri Lanka kaubanduskoja ning Euroopa Liidu kaubanduskojaga Sri Lankal.

Indiat loetakse maailma üheks kiiremini kasvava majandusega riigiks, kelle kaubavahetus Venemaaga kasvab aastaks 2015 kuni 20 miljardi dollarini. Sri Lanka on Lõuna-Aasia üks olulisemaid laevandusriike, mille sadamaid läbib suurem osa Aasiast Euroopasse suunduvatest laevaliinidest.

Eesti logistikaklastri delegatsioon saadab India visiidil välisminister Urmas Paeti, kes avab 13. veebruaril New Delhis Eesti saatkonna. Delegatsiooni kuuluvad Tallinna Sadama, EVR Cargo, RRK, Alekon Cargo, ESTEVE Terminali, CF&Si ja Tallinna tehnikaülikooli esindajad.

Eesti logistikaklaster on ühisprojekt, mis keskendub liikmete  rahvusvahelisele turundusele, Eesti logistiliste eeliste tutvustamisele sihtturgudel, vabasid ressursse hõlmavale tootearendusele, logistikaalastele haridusküsimustele ning ettevõtete koostööle IT vallas. Klastri projekti toetab Tallinna ettetvõtlusamet ja EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist klastrite arendamise programmi raames.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077