Autor: Tanel Raig • 31. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hydroscand rajab Tallinna ringtee äärde Ida-Euroopa kesklao

NCC ja Hydroscand sõlmisid Lookivi Logistikapargis asuva enam kui 22 000m2 suuruse kinnistu ostu-müügilepingu, kuhu Hydroscand plaanib rajada oma Ida-Euroopa kesklao ja piirkonna müügikeskuse.

Hydroscand soetas Lookivi Logistikapargi 8,3 ha suurusest territooriumist 2,2 ha, et rajada sinna esimese etapina Ida-Euroopat teenindav keskladu ja piirkondlik teeninduspunkt. Hydroscand on esimene ettevõte, mis Tallinna ringtee lähedal asetsevas Lookivi logistikapargis tegevust alustab.

“Usun, et Lookivi on logistiliselt väga hea koht Hydroscandile ja see aitab kaasa nende kogu Ida-Euroopa tegevuse laiendamisele. Samuti annab nimeka firma kohalolek Lookivile lisaväärtust ning muudab selle uute rentnike jaoks atraktiivsemaks,“ märkis NCC äripindade arenduse juht Katrin Kurm-Valojää.

Hydroscand Eesti juhatuse liikme ja Hydroscandi ida divisjoni juhi Kalle Solba tähendusel on Lookivi piirkond teinud lühikese ajaga suure arengu ning majanduslikult kujunemas osaks Tallinnast. „Kesklao asukoha valikul sai määravaks Lookivi asetsemine oluliste transpordisõlmede ristumisel. Loodame piirkonda tekitada paarkümmend uut töökohta ning suurendada ettevõtte eksporttegevust,“ lausus Kalle Solba.

Esimeses etapis on plaanis rajada Hydroscandi keskladu ja piirkondlik müügikeskus kokku pinnaga ca 5000 m2, millele hiljem lisandub ka tootmine. Ehitusprojekti kogumaht saab olema ca 8200 m2.

Hydroscand Group on 1969. aastal Stockholmis asutatud suurim hüdrovoolikute ja -liitmike pakkuja Skandinaavias. Hydroscand on esindatud 15 riigis Euroopas rohkem kui 120 kontoriga. Ettevõte annab tööd 880 inimesele. Kontserni käive ulatus möödunud aastal 190 miljoni euroni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077