Autor: Tanel Raig • 29. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parme Trans kärpis autojuhtide sidekulud poole väiksemaks

Parme Trans suutis GPS-lahenduste kasutusele võtmisega vähendada autojuhtide sidekulusid.

Šehhovtsov rääkis seminaril „Kaasaegsete jälgimissüsteemide võimalused”, et kui 2007. aastal olid ligi 50 autoga tegutsenud Parme Transi sidekulud kuni 15 000 eurot kuus, siis peale CarrierWebi kasutusele võtmist on sidekulud vähenenud 6000 eurole kuus. Sealjuures on ettevõttes autode hulk kasvanud vahepeal kuni 80 veokini.

Parme Trans kasutab CarrierWebi ja Transicsi süsteeme. Šehhovtsovi kinnitusel oli neile süsteemidele esialgne investeering 2000 eurot auto kohta, et veokitele paigaldada vajalik riistvara. Süsteemi kasutamise eest aga makstakse 50 eurot kuus auto kohta. Kahe aastaga oleme investeeritud raha tagasi saanud, kinnitas Šehhovtsov. Telefoni kasutavad autojuhid ainult selleks, et teatada midagi erakorralist ja kiiret. Kõik muu info saab aga edastatud läbi GPSi. Ekspediitor on vabanenud tühjadest telefonikõnedest, et küsida, kus autojuht asub või kas ta on saanud koorma peale laadida. „Autojuhil on GPS seadmel vaja vajutada vaid ühte nuppu, et saata info kauba peale võtmisest,“ rääkis Šehhovtsov.

Lisaks sidekuludele on CarrierWebi ja Transicsi kasutamine vähendanud kütusekulu, kuna võimaldab jälgida autojuhi sõidustiili, vähendanud vigade hulka laadiisaadresside edastamisel, kuna töökäsud on koos teekonna juhistega on võimalik saata otse autojuhi GPSi, vähendada ajakulu, sest jälgib autode jõudmist ettenähtud piirkonda ning hoiab silma peal töö- ja puhkeaja reeglitest kinnipidamisel jpm. Lähemalt on võimalik seminari „Kaasaegsete jälgmissüsteemide võimalused“ ettekannete materjalidega tutvuda SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077