Autor: Indrek Kald • 16. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikontroll avalikustab sadama auditi kuu aja pärast

Riigikontrolli teatel avalikustavad nad täna meedias laia kajastamist leidnud auditi Tallinna Sadama juhtide võimalike kuritegude kohta kuu aja pärast.

Audit "Muuga konteinerterminali 17. kai rajamine" on hetkel eelnõu staadiumis ning saadeti märkega "asutusesiseseks kasutamiseks" esmaspäeval Tallinna Sadama juhatusele ja nõukogu esimehele, majandus- ja kommunikatsiooniministrile ning rahandusministrile ametlike vastuste saamiseks," kinnitas Riigikontrolli kommunikatsiooniteenistuse juhataja Toomas Mattson.

Riigikontrolli seaduse kohaselt tutvustatakse enne allkirjastamist kontrolliaruannet asjassepuutuvale ministrile või valla- või linnavalitsusele, samuti teistele isikutele ja organitele, kelle suhtes see sisaldab hinnanguid või ettepanekuid.

Aruande saanud isikud ja organid on kohustatud esitama Riigikontrollile kirjalikult oma arvamuse neid puudutavate ettepanekute kohta, samuti teavitama rakendatavatest abinõudest Riigikontrolli tema antud mõistliku tähtaja jooksul.

Riigikontroll ootab vastuseid 24. augustiks. Riigikontroll võib pärast esitatud arvamusega tutvumist auditiaruandes muudatusi teha. Esitatud arvamused avalikustab Riigikontroll oma veebis koos auditiaruandega. Praeguse kava kohaselt avalikustab Riigikontroll aruande "Muuga konteinerterminali 17. kai rajamine" septembri esimesel poolel.

Riigikontrolli seaduse kohaselt ei või organisatsioon avalikustada oma seisukohti ega hinnanguid kontrollimise tulemuste kohta enne auditiaruande avalikustamist. Lõplikku auditiaruannet ei ole veel koostatud, allkirjastatud ega avalikustatud, kinnitas Mattson.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077