Autor: Tanel Raig • 5. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post ostab 20 maagaasi kaubikut

Eesti Post korraldab avatud hankemenetlusega riigihanke maagaasiautode ostmiseks. Hanke eeldatav maht on 20 kaubikut, mis võetakse kasutusrendile.

Hange hõlmab ka autode hooldus- ja remonditeenuse osutamist. Eesti Posti administratiivdivisjoni juhi Kaido Padari sõnul tingis hanke asjaolu, et seni ostetud 18 väikekaubiku näitajad ja vastupidavus on olnud väga head. “Senised tasuvusanalüüsid on olnud isegi paremad kui julgesime loota,” kinnitas Padar. Hanke kogumaht on ligikaudu 20 masinat. Reaalselt hangitakse autosid Padari sõnul vastavalt vajadusele ja tankimisvõimaluste avardumisele. „Esimesed uued autod peaksid saabuma arvestuslikult oktoobris,“ kommenteeris riigihanget Padar.

Padar tõi veel välja, et lähitulevikus võiks 10 protsenti autopargist olla alternatiivkütustel. 2010. aastal hakkas Eesti Post kasutama esimest viit maagaasil töötavat postiautot. 2011. aastal osteti kokku 13 CNG väikekaubikut. 2012. aasta kogused täpsustuvad vastavalt Eesti Posti vajadustele. Raamlepingu eeldatav kogumaht on 20 kaubikut ning need võetakse kasutusrendile.

Täna on Eesti Postis kasutusel 405 sõidukit. Ettevõtte pikaajaline autode uuendamisplaan näeb ette sõiduki keskmise kasutusaja viimise viiele aastale.

Hanke tingimustega saab tutvuda https://riigihanked.riik.ee/register/hange/134808.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077