Autor: Rivo Sarapik • 4. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kanajev lõi transiidifirmade grupi

Anatoli Kanajevile kuuluva Transiidikeskuse tütarfirmad ühinesid senise emafirmaga. Senine ettevõtete grupp jätkab Transiidikeskuse ASina.

9. veebruarul sõlmitud ühinemislepingu kohasel ühendas Transiidikeskuse AS endaga oma tütarfirmad AS Muuga CT, AS Refetra ja OÜ Varumees. 

Muuga CT tegeleb Muuga sadamas merekonteinerite käitlemisega, Refetra laadungikäitlemise- ja laofirma ning Varumees pakub stividoriteenuseid.

Struktuurimuudatuste eesmärgiks on ettevõtte teatel läbi tsentraliseerimise vähendada kontsernisisest sarnaste funktsioonide dubleerimist ning muuta juhtimisstruktuur lihtsamaks ja läbipaistvamaks.

"Tõstame muudatuste läbi ettevõtte efektiivsust. Koostöös väliskonsultantidega kaardistasime mitmeid sisemisi reserve, mille arvelt taotleda täiendavat kasvu. Oleme kokkutõmmanud erinevaid juhtimisstruktuure ja –tasemeid. Piltlikult öeldes vähendanud juhtide osakaalu ja suurendanud spetsialistide osakaalu,” kommenteeris Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

“Oleme viimaste aastate jooksul kasvanud väga kiiresti ning meie senine võimsus ammendub paari aastaga. Juhatuse ülesandeks on ettevõtte tegevust edasi arendada ning laiendada  nii Eestis kui mujal, et kasvavaid kaubavoogusid ära teenindada,” lisas Laidvee.

Transiidikeskuse juhatus jätkab kaheliikmelisena – juhatuse  esimees Erik Laidvee ning juhatuse liige Helena Häkkinen.

Transiidikeskus kuulub läbi Kantauro OÜ Anatoli Kanajevile. Firma teenis mullu 22,3 mln eurose käibe juures 4,4 mln eurot kasumit. Transiidikeskuse AS operaatorfirmad käitlesid 2011. aastal kokku 2 650 000 tonni erinevaid kaupu. Konteinerkaupade käive kasvas 2010. aastaga võrreldes 30% võrra.

Refetra teenis möödunud aastal 3,5 mln eurose käibe juures 365 000 ja Varumees 615 000 eurose käibe juures 9500 eurot kasumit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077