Autor: Tanel Raig • 15. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikefirma ost tõi Oskando klientideks riigi suurfirmad

OÜ Oskando omandas sõiduki- või masinapargi haldamisteenust pakkuva OÜ AVL Express. 73 805 eurose aastase müügituluga AVL Expressi klientide hulka kuuluvad ka Eesti Post ja RMK.

Oskando tegevjuhi Jaanus Truu kinnitusel jääb AVL Expressi omandamise hind poolte kokkuleppel saladuseks. Truu sõnul kasvab seireteenuste turul uute klientide maht igal aastal ligikaudu 30%. „GPS teenuste turul üle maailma on päevakorral ettevõtete ühinemised, sest väiksed nišifirmad pole üksi jätkusuutlikud,” lisas Truu. Tema ütlusel saab suure arendusvõimekusega Oskando pakkuda nüüd ka AVL Expressi klientidele uusi ja personaalseid lahendusi. Oskando arendusmeeskonda kuulub 5-6 inimest. AVL Expressis töötas üks inimene, kes tegeles klientide haldamisega. Arendustöid tegi AVL Expressile Regio.

AVL Expressi suuremad kliendid olid Eesti Post, Lindström ja RMK. Ettevõte müügitulu oli 2011. aastal 73 805 eurot ja kasum 1 567 eurot. Oskando eelmise aasta käive oli 1,5 miljonit eurot. Ettevõte oli kasumis.

AVL Express oli asutatud 2007. aastal. Oskando tegutseb 1995. aastast. Ettevõte tegeleb GSM- ja GPS-põhiste seadmete valmistamise ja telemaatikateenuste pakkumisega, arendab riist- ja tarkvara, müüb ja osutab teenust sõidukite ja seadmete jälgimise ja kaugjuhtimise valdkonnas. Oskando tooteid müüakse Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Poolas, Ungaris, Tšehhis, Slovakkias ja Austrias.2006. aastast on ettevõtte suurosanikuks investeerimisfirma Ambient Sound Investments.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077