Autor: Tanel Raig • 9. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijakaitseamet leidis vaid ühe kütust valesti väljastava tankla

Tarbijakaitseamet tegi aprillis-mais Põlva-, Valga- ja Viljandimaa tanklates vedelkütuse mahumõõtmisi. Kokku kontrolliti 12 tanklat, rikkumine ostjate kahjuks avastati ühel korral.

Rikkumine ilmnes Viljandimaal Päri tanklas, mis kuulub firmale Texor OÜ. Ettenähtust väiksema koguse väljastas bensiini 98 tankur. Kümne liitri peale oli eksimus 570 milliliitrit. Samas oli kütusemõõtur nõuetekohaselt taadeldud.

Tankla selgitas, et kontrollimise ajal oli kütus mahutis otsakorral ja see võiski olla eksimuse põhjuseks. Koheselt telliti uus kogus kütust ning sama päeva õhtuks oli plaanitud ka kütusemõõturite korraline taatlus.

Lisaks avastati kontrolli käigus kuus tanklat, kus ostjad said pisut enam kütust kui näitas tankuri lugem.

Eelmise aasta jooksul tegi amet sarnaseid mõõtmisi 29. Rikkumisi tarbija kahjuks tuvastati neljal korral. Sarnaste kontrollidega jätkab amet sel aastal ka teistes Eestimaa piirkondades.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077