Autor: Piret Reiljan • 28. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts nimetas Raasukese ajutiselt Maanteeameti juhiks

Teenistusliku järelevalve tulemuste põhjal vabastas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts täna ametist maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkko ning nimetas ajutiselt tema asemel Erkki Raasukese.

Tsäkko peab maanteeameti juhtimise üle andma ministri nõunik Erkki Raasukesele, kes asub juhi kohale ajutiselt kuni konkursil uue juhi leidmiseni. Tsäkko ametist vabastamine jõustub  9. aprillil. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) kuulutab lähiajal välja avaliku konkursi maanteeameti juhi kohale.

Teenistusliku järelevalve läbi viinud MKMi siseauditi ja õigusosakonna töörühm leidis oma järeldustes, et maanteeameti kõrgete ametnike lähetus Šveitsi Genfi ei olnud ei säästlik ega otstarbekas, osalemine ÜRO konverentsi töögruppides oli vaid reisi ettekäändeks.

Tamur Tsäkko ja ameti peadirektori asetäitja Margus Suiki lähetus oli auditi kohaselt osaliselt korraldatud formaalselt teenistuslähetuse regulatsiooni arvestades, kuna mõlemad ametnikud enda kinnitusel osalesid ka tegelikult ÜRO konverentsil. Samas polnud nende konverentsil osalemine otstarbekas, sest antud valdkonna eksperdid on teised maanteeameti ametnikud.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Andri Tõnstein, haldusosakonna juhataja Ilmar Maar ja infotehnoloogia osakonna Aldo Tatter ei täitnud lähetusel neile käskkirjaga pandud teenistusülesannet osaleda ÜRO konverentsil ja seega olid nad lähetuses asjatult.

Välislähetus Rootsi Aresse ajavahemikul 12.-16. veebruar oli vähemalt osaliselt vormistatud formaalselt teenistuslähetuse regulatsiooni arvestades. Samas ei olnud lähetus korraldatud säästlikult ega otstarbekalt ja lähetuskoht polnud valitud silmas pidades lähetuse eesmärke.

Teenistuslik järelevalve tegi ettepaneku, et Genfis lähetustel käinud hüvitaksid  põhjendamatud lähetuskulud maanteeametile. See tähendab, et nii Tsäkko kui kaks ameti peadirektori asetäitjat peavad igaüks maksma riigile tagasi 1507 eurot ja 47 senti. Kaks ülejäänud ametnikku peavad riigile hüvitama mõnevõrra rohkem. Samuti tuleb Genfis viibitud periood lugeda mitte lähetuses, vaid puhkusel olnud ajaks ja teha vastavad ümberarvestused nende töötasus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077