Autor: Tanel Raig • 25. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnairi kasvab Eestis Aasia lendude abil

Finnairi müük kasvas eelmisel aastal Eestis 18%. Ettevõte kasvatas käivet eeskätt Kaug-Ida ja Aasia lendude suunal, kus populaarseimad sihtkohad olid Singapur ja Bangkok.

Baltikumis kasvas Finnairi müük kokku 28%. Balti riikide müügijuhi Guerman Tyvoniouki sõnul tagasid müügikasvu uued liinid Kaug-Ida regiooni ja Singapuri. “Eelmise aasta mais avatud Singapuri otseliin on muutund eestlaste jaoks populaarseks sihtkohaks, kuhu minnakse nautima mõnusat kliimat, head kööki ja kirevat Aasia kultuuride gammat,” ütles ta ning lisas, et regulaarlendude arvu suurenemine Hongkongi suunal on toonud palju kliente üle ka konkurentidelt.

“Finnairi eesmärk on kasvada Põhjamaade suurimaks Aasia lendusid pakkuvaks ettevõtteks ning Baltikumis oleme saavutanud tänu eestlastele, lätlastele ja leedulastele kõige kiirema lennuühenduse pakkuja staatuse nii Aasiasse kui Põhja-Ameerikasse,” lausus Tyvoniouk.

Lisaks Aasiale on eestlaste seas populaarseks sihtkohaks ka Põhja-Ameerika ja Austraalia. “Kanada,  Austraalia, Uus-Meremaa ja Eesti vahel sõlmitud viisakokkulepe (working holiday) annab noortele võimaluse mugavalt viibida ja töötada üks kuni kaks aastat teises riigis,” rääkis Tyvoniouk ning lisas, et üha sagedamini ostetakse noorte poolt Torontosse ja Austraalia suurlinnadesse ühe otsa pileteid.

Käesoleva aasta osas on Finnairi müügijuht optimistlik. “Finnairi ja Flybe ühisfirma Flybe Nordic on avanud mitmeid uusi sihtkohti Tallinnast ja Tartust, mis annab võimaluse ka Lõuna-Eesti inimestel mugavalt läbi Helsingi maailma reisida,” ütles Tyoniouk ning lisas, et juba kevadel avab Finnair esimese Euroopa lennufirmana otseliini Hiina ühte kiireimalt arenevasse linna Chongqing, millel on suurepärased ühendused nii Tallinnast kui ka Tartus “Meie eeliseks Baltimaades on asukoht, kus pakume kõige kiiremat ühendust Aasia ja Ameerika suunal,” usub Tyvoniouk Finnairi edusse Eestis.

Tyvoniouk lisas, et järgmisel kuul lisandub Finnairi reisijate jaoks India erinevatesse sihtkohtadesse rohkem võimalusi, kuna oneworld lennufirmadeliiduga, kuhu ka Finnair kuulub, liitub India 5-tärni lennufirma Kingfisher. Ühinemine toob Finnairi klientidele kaasa soodsamad ühendused kogu India piirkonda, sealhulgas populaarsetesse sihtkohtades nagu Mumbai, Hyderabad, Jaipur ja Kathmandu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077