Autor: Indrek Kald • 11. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Belgia kaalub teemaksu kehtestamist

Belgia meedia teatel plaanitakse riigis alates 1. jaanuarist 2013 ühtse teemaksu kehtestamist.

Sõitmise eest Belgia teedel peavad maksma nii kohalikud kui ka riiki sisse sõitvad teiste riikide autod, vahendas portaal auto24.ee ajalehte La Libre.

Hetkel tegeletakse uue maksu majanduslike, õiguslike ja tehniliste üksikasjade arutamisega.

Teemaks näeb ette ka täiendava reeglistiku kehtestamise veoautodele, mille täismass on suurem kui 12 tonni. Plaanide kohaselt hakkavad veokid maksu maksma reaalselt läbitud teelõikude eest. Eeskujuks on siin Saksamaal kasutusel olev süsteem.

Belgia teemaksu rahalist suurust pole veel avalikustatud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077