Autor: Anne Oja • 16. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konteinerrong Moscow Express lööb rekordeid

EVR Cargo koos Eesti ekspedeerimisfirmaga MTF Logistics ja Logistitseski Operatoriga Venemaalt saatsid teele tänavu juba 100. konteinerrongi Moscow Express, teatas Eesti Raudtee.

Rongi töö põhimõtteks on kaupade tähtaegne kohaletoimetamine konkurentsivõimelise hinnaga. See aitab kaubasaajatel paremini planeeerida oma tööd ja näiteks tarbekaupu toimetada otse raudteejaamast kaubandusvõrku või toorainet tootmisettevõtetesse.

Regulaarne konteinerrong töötab alates 13. maist 2007 ehk juba 4 aastat ja 7 kuud. Käivitamisaastal lähetas Eesti Raudtee Moskva Oktjabrskaja jaama 21 konteinerrongi ja esimesel täistööaastal juba 65 rongi.  Rekordiks on olnud 11 rongi kuus.

Moscow Expressi kõrval on EVR Carco tänavu aasta teisel poolel käivitanud ka konteinerrongid Jekaterinburgi, Permi ja Toljatisse. Regulaarsed konteinerrongid toimetavad tsiviilotstarbelisi kaupu ka Afganistani NATO missiooni tarbeks.

Oktoobris lähetati konteinerrongiga Baltika Transiit 2 teele ka esimesed saadetised Kesk- Aasiasse ning 2012. aastal on plaan muuta need konteinerrongid regulaarseks.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077