Autor: Jaana Pikalev • 14. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti nõukogu liige ostis Viljandi postimaja 561 tuhande euroga 

Posti- ja logistikaettevõte müüs pärast mitmeid luhtunud läbirääkimisi enampakkumise teel 561 tuhande euro (üle 8,7 mln krooni) eest Tallinna 22 kinnistu Viljandi Centrum AS-ile, mille omanikud on Eesti Posti nõukogu liige Tauno Tuula ja Tiit Maisa.

„Eesti Post jätkab üürnikuna teenuste pakkumist samas majas. Müüdud kinnistu ei vastanud Eesti Posti vajadustele postiteenuste osutamisel, pinna kasutamine ei olnud efektiivne. Hoone on Eesti Postile liiga suur ning ettevõte ei soovi jätkata kinnisvara haldamist omanikuna. Viljandi Centrum AS-il on edaspidi võimalus olemasolev hoone ümber ehitada, ” ütles postiettevõtte kinnisvarakomisjoni esimees Kalle Kasekamp.

Kasekamp lisas, et kuigi kinnistut on püütud müüa pea kolm aastat, tekkisid esimesed tõsised huvilised alles 2010. aasta suvel, toona kahjuks hinnas kokkuleppele ei jõutud.

Tänases turusituatsioonis on kahtlemata tegemist õnnestunud tehinguga. Müügist saadud rahalised vahendid saab suunata investeeringuteks, mis aitavad kaasa põhiteenuste parendamisele ja arendamisele.

Tallinna 22 hoone üldpind on 1631 m², hoone on hetkel osaliselt koormatud üürilepingutega.

Eesti Posti strateegiline soov on võõrandada ebaotstarbekas kinnisvara ning olla üüripindadel seal, kus liiguvad inimesed. Postiettevõttel on 63 kinnistut üle riigi.

Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukokku kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Vello Väinsalu, Mart Maastik, Olle Koop ja Mario Lambing.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077