Autor: Jaana Pikalev • 13. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veofirma: esimest korda jääb veolube üle, sest tööd ei ole

Paljud Venemaa suunal tegutsevad Eesti autovedajad märgivad, et tänavune sügis oli nende jaoks hullem, kui masuaastate sügis, sest esmakordselt jääb Venemaa veolube üle, sest tööd ei ole.

Transpordifirma Ingeen Transport juhataja Oleg Rusin ütleb, et käesolev aasta oli imelik aasta. Tema sõnul on reeglina on veoäris mõõnaperiood aasta alguses ja kevadel, tänavu tõi aga veebruar märgatava kasvu. Seevastu septembri lõpust hakkas kaubavedu hääbuma. Kuna ettevõte töötab kuni 10-tonnistel veokitel ning teostab väikeste kaubakoguste vedu Venemaale, siis Ingeeni tegevuse järgi on raske hinnata turul valitsevat olukorda, kuid näha on, et nüüd on see kriitiline, märgib Rusin Delovõje Vedomostile.

„Isegi kriisi ajal oli kergem. Aasta jooksul olen kogunud sissesõidulube, et neid jätkuks aastalõpus, kui reise on rohkem. Nüüd aga on need kasutamata ja tööd ei ole,” ütles Rusin.

Käesoleval aastal on esimene kord, kui transpordifirmad tagastavad Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioonile (ERAA) varem defitsiitsetena olnud kasutamata jäänud sissesõidulube Venemaale.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077