Kristina Traks • 6 detsember 2011
Jaga lugu:

Heiti Hääl: Paldiski on siiski LNG-terminalile parim koht

Eile teatasid Tallinna Sadam ja Elering, et hakkavad tegema koostööd Muugale vedelgaasi ehk LNG-terminali rajamiseks. Ärimees Heiti Hääl leiab, et parim koht taolisele ettevõttele oleks siiski Paldiski, kuhu tema rajab praegu sarnast terminali.

Paar kuud tagasi ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, et riigil pole LNG-terminali ehituse suhtes asukohaeelistust välja kujunenud, kuid praegustest kavandajateset on ühe terminaliprojekt teie omast kvaliteedilt tunduvalt üle. “Meil ei ole konkreetset eelistust selles osas, on tegelikult lihtne vastus. Aga me saame samas öelda, et nende projektid on vaieldamatult täiesti erinevas kvaliteedis meie hinnangul, nimesid nimetamata. Kindlasti neid projekte iseloomustab ka vastastikune pori loopimine, millesse ma soovitan teil suhtuda üsna külmalt.”

Hääl ütles Partsi, et mitmele ekspertiisile tuginevalt on ta endiselt veendunud et regionaalse LNG terminali parim asukoht Eestis on Paldiski. “Seal ei segaks LNG laadimine muud laevaliiklust, terminal oleks aktsepteeritud ainsa Eesti asukohana ka Soome poolt ja paikneks plaanitava Eesti-Soome gaasiühenduse BalticConnector jalamil,” selgitas ta. “Terminali rajamine Paldiskisse võimaldaks sama projekti raames tagada gaasivarustuse lisaks ka Sauele, Keilale ja Paldiskile. Muugal selline sünergia kindlasti puudub.”

Kuidas puudutab “riikliku” konkurendi tekkimine tema äri, selle kohta ütles Hääl, et tal on hea meel, et LNG kui alternatiiv on riiklikul tasemel omaks võetud ja et riigil on soov sellel baseeruvat energeetikat jõuliselt arendada. “Kes siis veel peaks koos asju uurima, kui mitte riigiettevõtted ühiselt,” lisas ta. 

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee