Autor: Jaana Pikalev • 2. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praamireisijaid oli novembris rekordiliselt 

Väinamere Liinide teatel sündis Heltermaa–Rohuküla liinil novembrikuus sõidukite arvu kõigi aegade rekord, Kuivastu–Virtsu liinil korrati 2007. aastast pärit rekordit.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on reisijate arv tänavu kevadest saati kasvanud igas kuus ning kasv on olnud eriti suur just sügiskuudel, kirjutas Saarte Hääl.

“Uued laevad on end tõestanud ja reisijatel on ka tuuliste ilmadega kindlustunne, et laevaühendus toimib,” tähendas Treiel ja lisas, et vähemoluline pole tema hinnangul ka see, et uute laevade tulekuga on reisijate laevalt maha jäämine muutunud haruldaseks.

Hiiumaa ja mandri vahet reisis novembris 11 316 sõidukit ning Saaremaa ja mandri vahet 35 167 sõidukit. Mulluse novembriga võrreldes kasvas sõidukite arv Heltermaa–Rohuküla liinil 12,6% ja Kuivastu–Virtsu liinil 9,1%.

Senised mõlema liini novembrirekordid pärinevad 2007. aastast. Hiiumaa liinil sai toonane rekord tänavu ületatud 5,4 protsendiga ja Saaremaa liinil jäi uuest rekordist puudu vaid üks protsent.

Kangadzungel

Kuivastu–Virtsu liinil ei jäänud novembris halva ilma tõttu ära ükski reis ning uued laevad püsisid graafikus ka kõige tormisematel päevadel. Heltermaa–Rohuküla liinil on oktoobris-novembris kokku ära jäänud kolm reisi.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077