Autor: Jaana Pikalev • 23. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Video: Volkswageni nägemus kaubaveo tulevikust

Volkswagen esitles Saksamaal  hetkel veel ideeauto rollis olev tarbesõidukit  kaubikut eT!.

Tegu on ideelise järeltulijaga Volkswageni omaaegsele tarbeveokile Fridolin, mille suurimaks kasutajaks oli omal ajal Deutsche Post, vahendas auto24.ee. Nii ongi eT! disain ja tehnilised lahendused sündinud koostöös Deutsche Post'i ja Braunschweig'is tegutseva Hochschule für Bildende Künste'ga.

http://www.youtube.com/watch?v=DWg6-H6lr6kVaid 4,1 meetrit pikk auto mahutab 4,1 m3 kaupu, mis nii väikeste sõidukite kategoorias on esmaklassiline näitaja.

Kaubiku paremal küljel on elektriliselt avanev lükanduks, mis tagab juhile hea juurdepääsu kaubaruumi. Vajadusel on võimalik eT!'d juhtida ka kõrvalistuja kohalt, selleks on auto varustatud väikese heebliga (Drive Stick). See võimaldab autot juhtida ning kiirendada teda kuni kuue kilomeetrini tunnis.

Ka on eT! ees kõndiva juhi järel võimeline iseseisvalt liikuma ning väiksematest takistustest mõõduma.

Kõik läbitud teekonnad salvestab auto iPad'i, neile on võimalik juurde lisada hoiatusi ja märkmeid (näiteks kurja koera kohta mõnel aadressil).

eT! jõuallikateks on kaks rattarummudes olevat elektrimootorit, millede koguvõimsus ulatub 96 kW-ni. Sellest piisab maksimumkiiruse 110 km/h tunnis saavutamiseks.

Auto sõiduulatus ühe laadimisega on 100 kilomeetrit.

Pressiteates kirjeldatakse eT!'d kui ideeautot, kuid pole välistatud ka sarnase disainiga, kuid hoopis tavapärasemate sisepõlemismootoritega sõiduki jõudmist seeriatootmisse. Potsdamis esitletud prototüüpi hakatakse aga kasutama reaalses postiveos.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077