Autor: Jaana Pikalev • 16. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallas: tõstatame massipiirangu teema uuesti

Majanduskomisjoni esimehe Kaja Kallase sõnul tegi komisjon majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku kehtestatud raskeveokite massipiirangu muutmiseks. Ta lisas, et kui arenguid lähiajal ei toimu, tõstatab komisjon teema uuesti.

Kaja Kallas vastas järgmisele küsimusele:

Riigikogu majanduskomisjon korraldas mõned kuud tagasi parlamentaarse kuulamise raskeveokite massipiirangute teemal. Ütlesite, et probleem on tõsine ning sellele tuleb lahendus leida lähiajal. Milliseid lahendusi saab riik pakkuda veofirmadele, kes massipiirangu eest võitlevad? Mida reaalselt ettevõtate peale selle, et koostatud on ka põhjalik uuring, mis juba ütleb,et massipiirangu tõstmine on majanduslikult õige ning sisuliselt ka mitte Eesti teid kahjustav? Millal toimuvad järgmised arengud selle teema osas, millal komisjon seda teemat jälle arutab?

Olen nõus, et probleem on tõsine. Kahjuks on massipiirangud kehtestatud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määrusega, seega ei saa parlament seda tulenevalt võimude lahususe printsiibist ise minna muutma. Tegime juulis korraldatud kuulamise põhjal kirja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepanekuga määrust muuta või pakkuda välja muid lahendusi kasvõi massipiirangute osalise tõstmise näol. Seda kõike selleks, et meie ettevõtete konkurentsivõimet tõsta, liiklusohutuse suurendada, transpordikulude kaudu kaupade, muuhulgas toidukaupade hindu alandada ja kahjulike keskkonnamõjusid vähendada. Ilmselt oleme sunnitud teema uuesti tõstatama, kui lähiajal arenguid ei toimu.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077