Jaana Pikalev • 15. september 2011
Jaga lugu:

airBalticu müstiline aktsiaostja oli Vene miljardär?

airBalticu aktsiaid ostis 1. septembril Luksemburgis registreeritud finantsteenusteettevõte Transatlantic Holdings Company, mis on seotud Vene miljardäri Vladimir Antonoviga.

Samale firmale kuulub 45 protsenti hääleõiguseta pivilegeeritud aktsiatest Leedu pangas Snoras, võib lugeda panga veebilehelt. Snorase tavaaktsiad (68,10 protsenti) kuuluvad Vene miljardärile Antonovile endale. Viimane on ka airBalticu suurima laenuandja Latvijas Krajbanka juhatuse liige, vahendas Delfi.

Sellest, et airBalticu 11 protsenti aktsiaid ostis Luksemburgis registreeritud ettevõte Transatlantic Holding Company, mis 1. septembril kandis lennukompaniile Krajbanka arvelt üle 9,66 miljonit eurot, teatas Läti Delfile Läti justiitsminister Aigars Štokenbergs.

Minister lubas, et nende ettevõtete taga seisvad isikud saab kindlaks teha kriminaalmenetluse raames, mida varem või hiljem alustatakse´, sest sSiis saab kindlaks määrata aktsiate eest makstud raha allika, sest Luksemburgi ettevõte on ilmselt ainult vahendaja.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee