Autor: Jaana Pikalev • 15. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBalticu müstiline aktsiaostja oli Vene miljardär?

airBalticu aktsiaid ostis 1. septembril Luksemburgis registreeritud finantsteenusteettevõte Transatlantic Holdings Company, mis on seotud Vene miljardäri Vladimir Antonoviga.

Samale firmale kuulub 45 protsenti hääleõiguseta pivilegeeritud aktsiatest Leedu pangas Snoras, võib lugeda panga veebilehelt. Snorase tavaaktsiad (68,10 protsenti) kuuluvad Vene miljardärile Antonovile endale. Viimane on ka airBalticu suurima laenuandja Latvijas Krajbanka juhatuse liige, vahendas Delfi.

Sellest, et airBalticu 11 protsenti aktsiaid ostis Luksemburgis registreeritud ettevõte Transatlantic Holding Company, mis 1. septembril kandis lennukompaniile Krajbanka arvelt üle 9,66 miljonit eurot, teatas Läti Delfile Läti justiitsminister Aigars Štokenbergs.

Minister lubas, et nende ettevõtete taga seisvad isikud saab kindlaks teha kriminaalmenetluse raames, mida varem või hiljem alustatakse´, sest sSiis saab kindlaks määrata aktsiate eest makstud raha allika, sest Luksemburgi ettevõte on ilmselt ainult vahendaja.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077