Autor: Jaana Pikalev • 30. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametiühing ja Profid nõuavad ühiselt korrektset parklavõrku

Transpordi Ametiühing ja MTÜ Profid AJ uuendasid täna Tallinnas oma koostöölepingut, peaeesmärgiga edendada liiklusohutust Eesti teedel ning saavutada parem esindamine ministeeriumides ja teistes asjaomastes struktuurides.

Transpordi Ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul keskenduvad profid ja ametiühing algaval hooajal üheskoos lumekettide ja talverehvide kasutamise propageerimisele veoautodel, teede kvaliteedi parandamisele ning turvaliste parklate võrgu rajamisele Eesti maanteedele.

Proffide juhatuse liige Guido Kapp lisas, et samuti on tarvis parandada kommertssõidukite nähtavust pimedas ning üle vaadata seda puudutav seadusandlus. „Viimasel ajal on probleeme valmistanud erinevate uut tüüpi LED-tulede kasutamine veokitel parema nähtavuse saavutamiseks. Ühest küljest on parema nähtavuse tagamine liiklusohutuse seisukohast tervitatav, teisalt on juhid saanud hulga trahve tulede valesti kasutamise eest ja ootavad pikisilmi selgust,“ ütles Kapp. 

Eelmisel aastal andsid Transpordi Ametiühing ja Profid AJ üheskoos välja autojuhtide seas suure populaarsuse saavutanud juhendmaterjali sõidu- ja puhkeaegade reeglistiku kohta. Sarnaseid infomaterjale on plaanis toota ka edaspidi.

Transpordi Ametiühing on Eesti suurim ametiühing koondades enda alla lisaks autojuhtidele ka bussijuhte, lennundustöötajaid, teedeehitajaid ja teisi transpordi sektoris töötajaid. Profid AJ on alates 2003. aastast tegutsev kutselisi, peamiselt rahvusvahelisi, autojuhte esindav ühing.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077