Anastasija Tido • 19. august 2011
Jaga lugu:

Patendibüroo: riik võis eksida järjekorrasüsteemi hankes

Vaidluses, kus elektroonilise piirijärjekorra süsteemi iNext looja süüdistab konkureerivat ettevõtet Girf OÜ võõra patenteeritud tehnilise lahenduse kasutamises, ütles patendibüroo juhataja Mart Enn Koppel, et riik võis patendist mitteteadmisel rikkuda hanke tingimusi.

Vastates küsimusele, kas tellijana võis Siseministeerium hanketingimuste sätestamisel rikkuda patendiõigust, seletas patendibüroo Koppel juhataja Mart Enn ??ppel: „Ma ei tea, kas tellija on vaevunud tutvuma patendiga, kas lähteülesandes kirjeldatud lahendus patenti rikuks, kas OÜ Girf on täpselt järginud lähteülesannet ja kas nende lahendus patenti rikub."

Seda, kas siseministeerium tellijana midagi  ka valesti tegi, ütles Koppel, et ükski töö teostaja ei saa pugeda vabanduse taha, et temalt telliti rikkuv lahendus. "Endal peab olema mõistus peas, et mida võib pakkuda ja mida mitte. Välja antud patentide mitteteadmine aga rikkumist ei vabanda,” sõnas ta.

Koppel lisas, et teoreetiliselt on täiesti võimalik, et tellija rikub patendiõigust ja töö teostaja rikub patendiõigust. “Samavõrd on võimalik, et neist vaid üks rikub ning täiesti võimalik, et keegi ei riku. Nagu on ka võimalik, et see patent osutub kehtetuks,” ütles Koppel.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee