Autor: Rivo Sarapik • 27. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liiklusmärk viis linna ja Raukase korruptsiooniga süüdistamiseni

Omanike keskliit palus Põhja ringkonnaprokuratuuril uurida, kas Tallinna liikluskorralduses on korruptsiooni tunnuseid. Linn omalt poolt väidab, et keskliidu juht Anto Raukas pakkus altkäemaksu ja esitas tema vastu avalduse.

Omanike Keskliit teatas üle-eile, et tegi avalduse Põhja ringkonnaprokuratuuri majandus- ja korruptsioonikuritegude osakonnale palvega analüüsida liiklusmärkide paigaldamist Tallinnas.

Liidu volikogu esimehe Anto Raukase sõnul esitati kaebus konkreetselt Lasnamäe linnaosas Vikerlase 20 kortermaja ette tekkinud liiklusmärgi tõttu, mis lubab parkimist ainult majaelanikele ning keelab ülejäänutel ööpäevaringselt parkida. Nimetatud kortermaja ees pole varasemast autode parkimisega probleeme olnud ning majaelanikud ise polnud sellest otsusest kuulnudki. Tallinna Transpordiamet Raukase sõnul Vikerlase 20 elanike järelepärimistele selget vastust küsimustele "kes otsustas paigaldada liiklusmärgi ja kus on otsuse resolutsioon" ei andnud.

Tallinna Transpordiamet teatas täna, et teeb samuti avalduse Põhja Ringkonnaprokuratuurile. Kontrollimaks, kas kodanik Anto Raukase pöördumises Tallinna Transpordiametisse huviga tasuda altkäemaksu liiklusmärgi paigaldamiseks esineb karistusseadustikus § 298 või 275 kirjeldatud kriminaalkuriteo koosseis. Anto Raukas avaldas ameti teatel kirjas "puhtinimlikku huvi" enda soovitud kohta parkimist keelava liiklusmärgi paigaldamiseks altkäemaksu maksmise võimaluse vastu.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik ütles ERR-i uudisteportaalile, et prokuratuur võtab avaldustes seisukoha 6. augustiks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077