Rivo Sarapik • 25. juuli 2011
Jaga lugu:

Colliers: sadamad tõmbavad eksportijaid

Kuigi suvi pole ärikinnisvaras suurte otsuste aeg, siis tööstuskinnisvaraturg on endiselt üks tegusamaid, selgub Colliersi juunikuu ülevaatest. Eriti aktiivselt otsivad uusi pindu elektroonika-, logistika- ja tööstusettevõtted..

"Ekspordile toetuvad ettevõtted on asunud grupeeruma sadamate ümber, et nii säästa logistikakulude arvelt. Nii näiteks peab Tallinna Sadamaga hetkel läbirääkimisi India investeerimisettevõte Platinum Corporation, kelle huviks on rajada metallijäätmete ümbertöötlemistehas Paldiski Lõunasadama tööstusparki. Täiendavalt peaks novembriks sealsamas Lõunasadamas olema avatud üks uus puupelletite terminal," ütles Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

Colliersi juunikuu ülevaatest selgub, et esimese poolaasta hinnadünaamika Balti riikide ärikinnisvaraturul viitab olukorra lõplikule stabiliseerumisele. Samas on Tallinna ärikinnisvaraturul A-klassi kontoripindade rendihind kasvanud - aastataguselt 8.9 eurolt ruutmeetri kohta 11 euroni ruutmeetri kohta.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee