Autor: Rivo Sarapik • 25. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colliers: sadamad tõmbavad eksportijaid

Kuigi suvi pole ärikinnisvaras suurte otsuste aeg, siis tööstuskinnisvaraturg on endiselt üks tegusamaid, selgub Colliersi juunikuu ülevaatest. Eriti aktiivselt otsivad uusi pindu elektroonika-, logistika- ja tööstusettevõtted..

"Ekspordile toetuvad ettevõtted on asunud grupeeruma sadamate ümber, et nii säästa logistikakulude arvelt. Nii näiteks peab Tallinna Sadamaga hetkel läbirääkimisi India investeerimisettevõte Platinum Corporation, kelle huviks on rajada metallijäätmete ümbertöötlemistehas Paldiski Lõunasadama tööstusparki. Täiendavalt peaks novembriks sealsamas Lõunasadamas olema avatud üks uus puupelletite terminal," ütles Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

Colliersi juunikuu ülevaatest selgub, et esimese poolaasta hinnadünaamika Balti riikide ärikinnisvaraturul viitab olukorra lõplikule stabiliseerumisele. Samas on Tallinna ärikinnisvaraturul A-klassi kontoripindade rendihind kasvanud - aastataguselt 8.9 eurolt ruutmeetri kohta 11 euroni ruutmeetri kohta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077