Jaga lugu:

Video: Suurim konteinerlaev Balti regioonis väisas Gdanskit

DCT Gdanski sadama terminal võttis 11. mail vastu suurima konteinerlaeva, mida seni Balti sadamates nähtud, kirjutas Handy Shipping Guide.

Rickmers Line nimelisele laevafirmale kuuluv Maersk Elba külastas Gdanskit mõne nädala eest. See tähistab justkui uue ajastu algust Balti regiooni mereveos.  Mahutades 13 092 TEUd pardale on kõnealune laev suurim konteinervedude alus, mis seni on vastu võetud Balti regiooni sadamates.

Maersk Elba sadamas olemise ajal, külastas hiigellaeva ka poliitiline delegatsioon eesotsas  Poola peaminister Donald Tuskiga. Laeval võõrustas külalisi laeva kapten Wojciech Kucz, kelle kodulinn on samuti juhtumisi Gdansk.

Maersk Elba on ehitatud Hyundai laevaehitustehases Ulsanis. Hyndai ehitab ühtekokku sarnaseid 13 092 TEUD mahutavusega laevu Rickmersile 8 tükki. Kõnealustest 6 on juba mereveoks kasutuses, viimased kaks antakse omanikule üle käesoleva aasta juunis ja juulis.

http://www.youtube.com/watch?v=OfXvoPLHD18&feature=related

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee