Autor: Jaana Pikalev • 19. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Video: Suurim konteinerlaev Balti regioonis väisas Gdanskit

DCT Gdanski sadama terminal võttis 11. mail vastu suurima konteinerlaeva, mida seni Balti sadamates nähtud, kirjutas Handy Shipping Guide.

Rickmers Line nimelisele laevafirmale kuuluv Maersk Elba külastas Gdanskit mõne nädala eest. See tähistab justkui uue ajastu algust Balti regiooni mereveos.  Mahutades 13 092 TEUd pardale on kõnealune laev suurim konteinervedude alus, mis seni on vastu võetud Balti regiooni sadamates.

Maersk Elba sadamas olemise ajal, külastas hiigellaeva ka poliitiline delegatsioon eesotsas  Poola peaminister Donald Tuskiga. Laeval võõrustas külalisi laeva kapten Wojciech Kucz, kelle kodulinn on samuti juhtumisi Gdansk.

Maersk Elba on ehitatud Hyundai laevaehitustehases Ulsanis. Hyndai ehitab ühtekokku sarnaseid 13 092 TEUD mahutavusega laevu Rickmersile 8 tükki. Kõnealustest 6 on juba mereveoks kasutuses, viimased kaks antakse omanikule üle käesoleva aasta juunis ja juulis.

http://www.youtube.com/watch?v=OfXvoPLHD18&feature=related

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077