Autor: Rivo Sarapik • 6. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aafrika immigrandid viivad veokijuhid vangi

Põhja-Aafrika riikidest alanud massiline immigratsioon tekitab rahvusvahelistele vedajatele lisapingeid - üha enam on viimastel päevadel leitud illegaalseid immigrante Lõuna-Euroopas töötavate veokite pardalt.

Üha rohkem on vedajad ERAA info kohaselt silmitsi illegaalsete immigrantidega ja seega on vajadus tõsta valvsust ja omavahel vahetada sellekohast informatsiooni. Viimastel päevadel on oluliselt tõusnud IRU-sse saabunud samalaadsete juhtude arv, mil juhte on tabatud illegaalidega pardal ning millele on järgnenud karmid karistused kuni vanglakaristusteni välja.

2003. aastal on IRU välja töötanud soovitused ( AG/B2310), mis põhinevad praktikal vältimaks sattumist sellisesse olukorda, samas on seal ka vastavad juhendid ja kontrolllehed täitmiseks, et kaitsta veokijuhte ja vabastada neid vastutusest end salaja pardale sokutanud illegaalide vedamise eest.

ERAA soovitab vedajaid informeerida IRU sekretariaati taolistest intsidentidest, et informeerida ja hoiatada teisi vedajaid.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077