Autor: Rivo Sarapik • 3. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna-Helsingi kopteriliin selgub kuu lõpuks

Rahvuslik lennufirma Estonian Air langetab Tallinna-Helsingi vahel regulaarse kopteriliini avamise otsuse mai jooksul.

Soome Yle andmeil kuulub Hernesaari helikopteriterminal Helsingis ettevõttele Line-Support OY, mida juhivad Copterline´i juhtinud ettevõtjad. Estonian Air on huvitatud selle kasutamisest, ehkki selle tulevik on ebaselge ning terminali saab sellena kasutada 2015. aastani. Siis peaks piirkonda rajatama eluhooned.

Jaanuaris teatas Estonian Air, et Tallinna ja Helsingi vahelise kopteriliini arendamist on nõukogus mitmel korral arutatud. Joakim Heleniuse juhitav Estonian Airi nõukogu tegi ettevõttele ülesandeks analüüsida Tallinna-Helsingi kopteriliini tasuvust.

Aprilli lõpus kommenteeris lennufirma nõukogu liige Valdo Randpere, et regulaarühendus kahe pealinna vahel toimus 2008. aasta detsembrini, sest liin ei tasunud enam ära.

Mullu veebruaris kirjutas aripaev.ee, et  välja kuulutati seni Tallinna ja Helsingi vahel lennuühendust pakkunud Copterline'i pankrot.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077