Autor: Rivo Sarapik • 2. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leiti kaks aastat tagasi kadunud Air France´i lennu must kast

Brasiilia ranniku lähedal 2009. aastal alla kukkunud Air France'i lennuki kahest mustast kastist on üks üles leitud, teatas Prantsusmaa uurimisbüroo.

Uurimisbüroo tegi avalduse, milles kinnitas, et seade on heas korras, vahendas ERR BBCd.

Ekspertide hinnangul on mustades kastides sisalduvad salvestused vestlusest kokpitis ainus võimalus selgitada välja põhjus, miks lennuk merre kukkus. Samas vahendas AP eksperthinnangut, mille kohaselt ei pruugi leitud mustast kastist kasulikke andmeid kätte saada, kuna see oli ligi kaks aastat vee all, kus rõhk on suur.

Rio De Janierost Pariisi teel olnud Air France'i lennuk kukkus alla 1. juunil 2009 neli tundi pärast õhkutõusmist ning hukkusid kõik pardal olnud 228 inimest. Ohvreid oli rohkem kui 30 riigist, sealhulgas Eestist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077