Autor: Anne Oja • 6. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amserv: teatud automudelitel on juba praegu tarneraskused

Amserv Grupi tegevjuhi Mart Mägi sõnul on teatud autodel tekkinud tarneraskused, näiteks Hyundai ix35 tarneaeg on veninud 10 kuu pikkuseks.

"Konkreetsete mudelite saadavuses on probleeme, pikemad tarneajad ulatuvad 10-12 kuuni," rääkis Mägi. "Siis tuleb ostjal lihtsalt oodata või midagi teist valida."

Amserv Grupi AS müüs märtsis üle 1400 auto. Mägi prognoosis, et nii aprillis kui ka mais müüakse Eesti autoturul uusi autosid 1500 tuuris, aga ka juuni müük kulgeb umbes samas tempos. Edasist võivad mõjutada tarneprobleemid, kuna autotehased on hädas allhankijatega.

Siin on mitu asja, ütles Mägi. Masuaastail tõmbus kogu autotööstus kokku ja kui ematehased ka toota jõuaksid, on mitmed allhankijad kadunud või pankrotistunud, nii et ei suudeta tagada piisavat tarnet.

Teiseks, elektroonilised komponendid tulevad paljuski Jaapanist ja seetõttu võivad raskustesse sattuda isegi need autotootjad, mille valmistatavad sõidukid pole Jaapani omad, selgitas Mägi.

Kibe puudus on ka uuematest kasutatud autodest, näiteks kolm aastat vanadest autodest, sest liisinguvõtjad tavatsevad uue auto ostmise asemel liisingut pikendada. Seetõttu on automüüjad, kaasa arvatud Amserv, hakanud kasutatud sõidukeid sisse tooma.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077