Autor: Jaana Pikalev • 25. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn ja Helsingi teevad koostööd transpordi ja planeerimise vallas

Tallinna Linnavolikogu otsustas osaleda välisprojektis „Helsingi-Tallinna transpordi ja planeerimise stsenaariumid“.

Programmi INTERREG IV A välisprojekti eesmärk on luua ühine visioon Helsingi ja Tallinna kaksiklinna regiooni sobivamatest transpordisüsteemidest, mis tagaksid tasakaalustatud, majanduslikult konkurentsivõimelise ja innovaatilise ühisregiooni.

Projekti juhtpartner on MTÜ Helsinki-Tallinn Euregio ning lihtpartnerid Tallinna Linnakantselei, Tallinna Transpordiamet, Tallinna Ettevõtlusamet, Tallinna Linnaplaneerimise Amet, Helsingi Linn, Aalto Ülikool, Tallinna Ülikool (Tulevikuuuringute Instituut), Turu Ülikool, Viimsi vald, Harju Maavalitsus ja Uusimaa Liit.

Projekti kaastakse ka Eesti Raudtee, Navirail OÜ, Tallink OÜ, Eesti Mereakadeemia, Eesti Siseministeerium, Eesti Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Soome Transpordiministeerium, Soome Keskkonnaministeerium, Soome Raudteeamet ja Helsingi sadam.

Projekt kestab 2012. aasta lõpuni. Projekti eelarve kogumaht on 1 236 764 eurot, millest välistoetus moodustab 979 756 eurot ning partnerite ühine omafinantseering 257 008 eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077