Birjo Must • 9 märts 2011

Logistika Pluss: kogu sektor hakkas elavnema

"Tõepoolest oli märgata, et kogu sektor hakkas elavnema," ütles lao- ja transporditeenuseid pakkuva Logistika Plussi juhatuse liige Toomas Orutar. Tema sõnul saadi juurde uusi kliente ja ka seniste klientide mahud hakkasid kasvama.

Orutari ütlusel jõudis ettevõte viimaste aastatega kahjumist kasumisse. "Kahjum oli küll seotud 2006. aastal toimunud laienemise ja investeeringutega," selgitas ta. "2009. aastal olime nulli peal, aga 2010. aastal kasvas meil kasum märgatavalt," lausus Logistika Plussi juhatuse liige.

Eelmisel aastal kasumisse jõudnud ettevõtjad seavad suuremad ootused ikkagi selleks aastaks. Orutar prognoosib 2011. aastaks kasumi kasvu veelgi umbes 8-9 korda, käive peaks kasvama kaks korda. "Meie käive on kogu aeg ülespoole läinud alates 2006. aasta suurest laienemisest," lisas ta.

Selle aasta teises pooles võivad juhid töötajate arvu suurendada vaid juhul, kui turu nõudlus kasvab. "Oleneb küll meie suurkliendist, kuid tõenäoliselt tuleb väga suur laienemine ja siis peame aprillis-mais veel inimesi juurde võtma," rääkis Orutar.

Ettevõtjad pole kasumi kasvades kiirustanud palgafondi suurendama, töötasud püsisid endised. Orutari kinnitusel sai masu ajal igalt poolt õhku välja lastud ja palgad hakkavad kasvama koos majanduse tõusuga. "Kindlasti ei ole tõus aga nii järsk kui buumi ajal," rääkis ta. 2011. aastal on ettevõte planeerinud palgatõusu vaid väga headele spetsialistidele.

Kuigi värske statistika järgi kasvatasid Eesti ettevõtted eelmisel aastal kasumid pea kahekordseks, ennustavad ettevõtjad suuremat kasvu alles selleks aastaks. Suurim kasumi suurendaja oli mullu veonduse ja laonduse valdkond.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150