Autor: Rivo Sarapik • 28. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruiisilaev vedas Soome väliskaubanduse miinusesse

Soome eksport kasvas eelmisel aastal 52 mld euroni. Tase jääb endiselt 2008. aastale alla.

Esimest korda üle 20 aasta jäi väliskaubandus defitsiiti, millele aitas kaasa möödunud sügisel valminud ja tellijale üle antud maailma suurim kruiisilaev Allure Of The Seas, mille ehitas Turu laevatehas, vahendas Yle.

361 meetrit pikk alus mahutab 6000 reisijat, kellele on abiks 2000 meeskonnaliiget. Aluse sõsarlaev, Oasis of the Seas, ehitati samuti Turu laevatehases ja see anti aluse omanikule Royal Caribbean Cruise Lines üle aasta tagasi. Laevad on maailma kaks suuremat kruiisialust.

Soome väliskaubanduse defitsiit ulatus mullu Soome Tolliameti andmeil 873 mln euroni.

Edukalt toimisid mullu metalli- ja keemia- ning puidutööstis, samas mobiilitööstuse eksport kahanes.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077