Autor: Birjo Must • 23. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vedaja: kui kütuse hind tõuseb, läheb karmiks

Kindlasti hakkab toornafta hinnatõus kütustehindadele mõju avaldama ning siis on asi väga karm, rääkis  transpordifirma Aviator OÜ tegevjuht ja üks omanikest Urmet Maripuu.

“Minu arvates on toorainebörsidel hinnad juba tõusnud ja peagi on see ka tanklates. Kui kütus on kallis, siis on ka meil raskem, kuna jooksvalt hinda tõsta on meil keeruline,” selgitas Maripuu.

Päris ühe võnke peale ettevõte Maripuu kinnitusel hindu kindlasti ei tõsta. Kui see on aga pikem tõus ja jääb püsima, siis tuleb juhi sõnul ikkagi mingil hetkel hakata hindu muutma. “Kuna lepingud on sõlmitud, siis tuleb niiöelda päev-päevalt vaadata praegu,” rääkis ta.

Maripuu selgitas, et mõne partneriga on ettevõttel lepingud sõlmitud kuu baasil. Sel juhul on lihtsam - vaadatakse üle, kuidas kuu vahetuses hind püsib. “Välispartneritega on meil läbirääkimised vastavalt turu olukorrale,  kuid mitte väga tihedalt. Seal on hinnad pikema aja peale paigas,” rääkis Maripuu.

Lähis-Idas aset leidvate sündmuste tõttu on toornafta hind maailmaturul saavutanud viimase kahe ja poole aasta kõrgeima taseme.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077