Fredy-Edwin Esse • 23 veebruar 2011

Suurim konteineriliin tegi sajandi tulemuse

Maailma suurim konteineriliin A.P. Möller Maersk saavutas enda 106-aastases ajaloos suuruselt teise aastase kasumi tänu taastuvale konteinervedude turule.

Kaks viimast aastat on Kopenhaagenis baseeruvale firmale vägagi vastandlikud olnud. Pärast rekordilist 950 miljoni eurost kahjumit 2009. aastal teenis Maersk eelmisel aastal 3,55 miljardit eurot puhaskasumit, vahendab Bloomberg.

Tulemus ületas napilt Bloombergi poolt küsitletud analüütikute 3,50 miljardi eurost prognoosi. Firma 2010. aasta käive kasvas 21% võrra, 42,2 miljardi euroni.

Maersk on tugevalt kasu lõiganud taastuvast konteinervedude sektorist, mis firma hinnangul jätkab kasvu, suurenedes sel aastal kuni 8% võrra. Taani suurima ettevõtte sõnul ei ulatu aga kasv läinud aasta tasemele, kui turg kasvas 13%, mistõttu jääb ka kasum ilmselt väiksemaks.

“Pärast kohutavat 2009. aastat on konteinervedude turg taastunud,” ütles Jyske Banki analüütik Christian Nagstrup, kes soovitab firma aktsiaid osta. “Sel aastal on väga palju uusi laevu turule tulemas, mistõttu tekib küsimus, kas nõudlus suudab sama kiiresti kasvada.”

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150