Autor: Fredy-Edwin Esse • 23. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurim konteineriliin tegi sajandi tulemuse

Maailma suurim konteineriliin A.P. Möller Maersk saavutas enda 106-aastases ajaloos suuruselt teise aastase kasumi tänu taastuvale konteinervedude turule.

Kaks viimast aastat on Kopenhaagenis baseeruvale firmale vägagi vastandlikud olnud. Pärast rekordilist 950 miljoni eurost kahjumit 2009. aastal teenis Maersk eelmisel aastal 3,55 miljardit eurot puhaskasumit, vahendab Bloomberg.

Tulemus ületas napilt Bloombergi poolt küsitletud analüütikute 3,50 miljardi eurost prognoosi. Firma 2010. aasta käive kasvas 21% võrra, 42,2 miljardi euroni.

Maersk on tugevalt kasu lõiganud taastuvast konteinervedude sektorist, mis firma hinnangul jätkab kasvu, suurenedes sel aastal kuni 8% võrra. Taani suurima ettevõtte sõnul ei ulatu aga kasv läinud aasta tasemele, kui turg kasvas 13%, mistõttu jääb ka kasum ilmselt väiksemaks.

“Pärast kohutavat 2009. aastat on konteinervedude turg taastunud,” ütles Jyske Banki analüütik Christian Nagstrup, kes soovitab firma aktsiaid osta. “Sel aastal on väga palju uusi laevu turule tulemas, mistõttu tekib küsimus, kas nõudlus suudab sama kiiresti kasvada.”

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077