Autor: Rivo Sarapik • 21. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ookeanide veoloom saab mitukümmend suuremat venda

Maailma suurim konteineriliin, Maersk Line andis Lõuna-Korea Daewoo laevatehasele tellimuse 30 maailma suurema konteinerialuse ehitamiseks.

5,4 mld dollariline (4 mld eurot) ost annab laevaliinile 30 18 000 TEUd (tingühik, võrdub 20jalase konteineriga) ehk tänastest suurimast alusest kolmandiku võrra suuremat laeva. Tänane suurim, 14 000 TEUd mahutav Emma Maersk sõidab samuti Maerski logode all.

Esimesed 10 laeva hakkavad seilama kolme aasta pärast, ülejäänud 20 on hetkel optsioonidena. 400 meeter pikk laev mahutab näiteks 18 miljonit lame-ekraantelerit.

"Suurte laevade tellimusi tuleb kindlasti veel," kommenteeris Royal Bank of Scotlandi analüütik Lee Jae Kyu. "Tänaste kütusehindade tõttu peavad laevaliinid leidma kärpekohti."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077